Sport

Meglepő magyar kajakos siker

Magyar győzelemmel zárult a női kajakpárosok 500 méteres versenye az idei világkupa-sorozat első állomásán, Milánóban.

Az olimpiai bajnok Szabó Gabriella, illetve Vad Ninetta kettőse lengyel és német egység elől kaparintotta meg az aranyérmet. A magyar duó áprilisban ült össze, és mindössze öt edzés van mögötte, de így is magabiztosan végzett az élen, azaz jól sikerült a versenykörülmények közötti tesztelés.

“Örülök, mert nagyon higgadtan tudtunk a mezőnnyel versenyezni. Bár még a felkészülés elején járunk, bőven volt tartalékunk a finisre is” – mondta Szabó Gabriella.


Fotó: MTI

“Gabi az állóképesség és az erő, én a robbanékonyság vagyok a hajóban – nyilatkozta Vad Ninetta, akinek még 200 egyesben és párosban van jelenése Milánóban. – Úgy érzem, nagyon jól kiegészítjük egymást, és még csak az elején vagyunk a közös munkának.”

Több magyar dobogós helyezés nem jött össze: Vasbányai Henrik C-1, Farkasdi Ramóna K-1, míg Hufnágel Tibor és Ceiner Benjámin K-2 1000 méteren lett negyedik. Utóbbi számban Gacsal Ákos és Ilyés Róbert ötödik hellyel mutatkozott be, Dombvári Bence K-1 1000 méteren a nyolcadik, míg a mindössze 19 esztendős Khaut Kristóf C-1 1000 méteren a kilencedik helyen zárt.

“Elégedett vagyok a látottakkal. Szabó Gabiék még kiforratlan állapotban is nyerni tudtak, és nagyon fontos, hogy ezekkel a versenyekkel a fiataloknak meg tudjuk adni az esélyt arra, hogy felépítsék magukat” – nyilatkozta Storcz Botond vezetőedző, aki erre a világkupára néhány rutinosabb versenyző mellett jórészt a tavalyi ifjúsági és U23-as világbajnokság legjobbjait nevezte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik