Sport

Magyarok indultak az eltűnt hegymászó felkutatására

A család két tagjának kíséretében Mécs László hegymászó Nepálba tart, hogy segítse és pontosítsa a Himalájában eltűnt Princzkel Tamás felkutatását. Az ázsiai országban Szlankó Zoltán is csatlakozik hozzájuk - adta hírül a 4bakancs.com.

A hegymászó portál értesülése szerint Katmanduból továbbrepülnek Luklába, ahonnan Mécs László Princzkel Dániellel folytatja az utat Namche Bazaron keresztül a helyszínre. Hogy mennyi időt vesz igénybe, ezt nagyrészt Princzkel Dániel akklimatizációs képessége határozza meg. Reményeik szerint vasárnap estére, vagy hétfő dél körülre érhetnek a helyszínre.

Kollár Lajos a hegymászóportálnak elmondta, hogy az eddig végzett helyszíni – sem a felszíni, sem a helikopteres – kutatások nem jártak sikerrel.

Fotó: 4bakancs.com

“Régi barátunk a szlovák hegymászó Dodo Kopold is ott tartózkodik és segíti a keresést, reméljük sikerül Tamást megtalálni” – mondta.

A csapathoz Szlankó Zoltán hegymászó is csatlakozik, aki pénteken úgy döntött, hogy nem folytatja a Lhoce-expedíciót. Az expedíció lezárásának adminisztrációs feladatai miatt visszatér Katmanduba, majd Mécs Lászlóékkal Luklán keresztül Dingbochéba mennek.

A felvidéki Princzkel Tamás több mint egy éve indult kerékpárral világkörüli útra. A Himalájába három hete érkezett, ahol az Everest alaptáborba szeretett volna eljutni. Április 20-án Dingbochéban szállt meg, felszerelése, trekking engedélye, útlevele, pénze ott maradt és azóta nem látták. A helyiek nagy erőkkel keresik, de még nem akadtak a nyomára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik