Sport

Három magyar női döntős Kecskeméten

Három magyar résztvevője lesz a női verseny szombati döntőjének az öttusázók kecskeméti világkupa-fordulóján.

A csütörtöki selejtezőben két csoportban küzdött a 69 induló – köztük 11 hazai versenyző – a 36 fős fináléba kerülésért.

Az A-ban a tavaly Európa-bajnok Földházi Zsófia második, a 2011-ben vb-ezüstérmes Kovács Sarolta harmadik, Alekszejev Tamara pedig kilencedik lett. A mezőny másik felében egyik hazai öttusázó sem végzett döntőt érő helyen.

Pénteken a férfiak selejtezőjét rendezik meg, majd a hétvégi finálék után a vegyes váltóval zárul a kecskeméti viadal hétfőn.

Fotó: MTI

A vk-sorozat február-március fordulóján Acapulcóban kezdődött, de rendezési hiányosságok miatt ott félbeszakadt a verseny. A második forduló április első hétvégéjén zajlott Kairóban, onnan azonban a bizonytalan belpolitikai helyzet miatt hiányzott a mezőny egy része, így a magyar válogatott is. Jó két hete, a csengtui világkupán már indultak a magyarok, s közülük többen az élmezőnyben végeztek: Kasza Róbert második, Kovács Sarolta negyedik, Demeter Bence ötödik, Földházi Zsófia pedig tizedik lett.

A kecskeméti vk-verseny után már csak a döntő lesz hátra a sorozatból, azt az egyesült államokbeli Sarasotában rendezik júniusban.

Ajánlott videó