Sport

Csodát tettek a Los Angeles-i királyok

A Kings jégkorongcsapata 0-3-ról harcolta ki a továbbjutást az NHL rájátszásának első körében. A Los Angeles a negyedik együttes a liga történetében, melynek összejött ez a bravúr.

Tudják mi a jobb annál, amikor az észak-amerikai jégkorong-bajnokság rájátszásában egy párharc eljut a mindent eldöntő hetedik mérkőzésig? Ha ugyanazon a játéknapon három ilyen vérre menő összecsapást is rendeznek. Így volt ez magyar idő szerint csütörtökön hajnalban.

A három összecsapás közül első helyre kívánkozik a Los Angeles Kings és a San José Sharks ütközete. Utóbbi együttes 3-0-ra is vezetett összesítésben, ám a negyedik siker csak nem akart összejönni, a Kings pedig kiegyenlítette a párharcot. A hetedik találkozót San Joséban rendezték, ahol a hazaiak a második harmad elején megszerezték a vezetést, azonban mindössze ennyi öröme lehetett a Cápáknak, akik a folytatásban öt gólt kaptak és kipottyantak. Anze Kopitar egy-egy találattal és assziszttal, Jonathan Quick 40 védéssel vette ki a részét a győzelemből. A Los Angeles-i alakulat a liga történetének negyedik olyan együttese, amely 0-3-ról tudta kiharcolni a továbbjutást. A Kings ellenfele az Anaheim Ducks lesz.


Anze Kopitarék ott vannak a második körben
Fotó: Europress Fotóügynökség

Némi meglepetésre elvérzett a Colorado Avalanche is, pedig a denveriek hazai környezetben négyszer is megszerezték a vezetést a Minnesota Wild ellen, de a vendégek mindannyiszor egyenlíteni tudtak. A mindent eldöntő találat a hosszabbítás hatodik percében született meg, Nino Niederreiter szerezte. A Wild a második körben a címvédő Chicago Blackhawksszal mérkőzik majd meg.

A játéknap során egyedül a New York Rangers volt, amely nem vérzett el hazai jégen. A Parkőrök a második harmadban használták ki kétszer a Philadelphia védelmi megingásait, és ugyan a Flyers szépíteni tudott a záró etap elején, ezzel csak szorossá tudta tenni a végjátékot. A Rangers a Pittsburgh-gel találkozik legközelebb.

A negyedik párharcban az alapszakasz-győztes Boston Bruins a Montréal Canadiensszel meccsel majd.

Eredmények – NHL, rájátszás, 1. kör

Keleti főcsoport:

New York Rangers – Philadelphia Flyers 2-1
A párharc végeredménye, 4-3, a Rangers javára.

Nyugati főcsoport:

San José Sharks – Los Angeles Kings 1-5
A végeredmény: 4-3, a Kings javára.

Colorado Avalanche – Minnesota Wild 4-5 – hosszabbításban
A végeredmény: 4-3, a Wild javára.

Videó – Így ment tovább a Los Angeles:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik