Sport

Történelmi hokisiker Oroszországban

Metallurg Magnyitogorszk (metallurg magnyitogorszk)
Metallurg Magnyitogorszk (metallurg magnyitogorszk)

Története során először végzett az élen az orosz profi jégkorongligában (KHL) a Metallurg Magnyitogorszk, amely a döntőben 4-3-as összesítéssel bizonyult jobbnak a Lev Praha csapatánál.

A Lev Praha együttese már azzal történelmet írt, hogy bejutott a Gagarin Kupa döntőjébe, ugyanis az orosz bázisú jégkorong-bajnokságban korábban csak orosz együttesek jutottak el a fináléig. A csehek ráadásul nem okoztak csalódást, hét mérkőzésre kényszerítették az orosz Metallurg Magnyitogorszkot és a döntő ütközet is igen emlékezetes volt.

Történt, hogy a hazai környezetben játszó oroszok kétszer is vezetést szereztek a meccsen, ám a csehek mind a kétszer egyenlíteni tudtak. 2-2 után aztán 41 másodperc alatt két gólt ütöttek a vendéglátók, majd ugyan a Prága kapust is cserélt a záró húsz perc kezdetén, újabb két találatot szerezve úgy tűnt, hogy a Metallurg eldöntötte a meccset.


Így örültek a Magnyitogorszk játékosai a klub első KHL-es bajnoki címének
Fotó: Europress Fotóügynökség

6-2-nél kissé kiengedett a Magnyitogorszk, a már minden mindegy alapon támadó csehek pedig villámgyorsan feljöttek 6-4-re, sőt, megvolt a lehetőség a hátrány további faragására is. A vendégek azonban már nem találtak be többször a kapuba, a Metallurg pedig még lőtt egy üreskapus gólt, a hetedik meccs vége 7-4 lett, a Magnyitogorszk először lett a KHL bajnoka.

A KHL-hez a következő szezontól három klub, a finn Jokerit Helsinki, az orosz Lada Togliatti és a Szocsi csatlakozik, így 31 csapatos lesz a mezőny. A liga tárgyalásokat folytat a norvég Valerenga Oslo bevonásáról is.

Eredmény – KHL, döntő, 7. mérkőzés

Metallurg Magnyitogorszk – Lev Praha 7-4 (1-1, 3-1, 3-2)

A győztes: a Magynitogorszk, 4-3-as összesítéssel.

Videó – A kupaátvétel:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik