Sport

A Szentes már 2-0-ra vezet a döntőben

A hazai pályán szombaton büntetőpárbajban elveszített első mérkőzés után szerdán idegenben is kikapott a Dunaújváros a Szentestől, a női vízilabda ob I három nyert meccsig tartó döntőjében.

Rendkívül hatékonyan indította a nyitott medencében zajló összecsapást a hazai együttes, amely az első negyedben háromszor is bevette az összes lehetőségüket eltékozló vendégek kapuját. A második játékrészben egyetlen találat esett, azt is a Szentes szerezte, miközben a Dunaújváros változatlanul képtelen volt eredményes játékra, így alaposan elhúzott Tóth László alakulata (4-0).

A vendégcsapat éledésének első érdemi tanújelét – csaknem 18 perc elteltével – a vb-bronzérmes Miskolczi Kitti adta, aki büntetőből szépített a harmadik negyed elején. Utána azonban újabb két hazai gól következett (6-1), s úgy festett, ezzel el is dőlt a mérkőzés, csakhogy váratlanul feltámadt a DFVE. Olyannyira, hogy sorozatban lőtt három góllal – ebből kettőnek a szerzője Miskolczi volt – felzárkózott 6-4-re. 

A befejező negyed a hazaiak hetedik találatával rajtolt, ám a negyedszer is eredményes Miskolczi révén 7-5-re módosult az állás. A játékrész közepén azonban a hazaiak összesen öt gólt jegyző holland légiósa, Catharina Hendrica Van Der Sloot gyakorlatilag lezárta a csatát, 8-5-re, majd 9-6-ra alakítva az eredményt. 

A vége 9-7 lett, s összesítésben a Szentes 2-0-ra vezet a harmadik mérkőzés előtt, amelyet Dunaújvárosban vív a két gárda szombaton.

Eredmény – női vízilabda NB I, döntő, 2. mérkőzés

Hungerit-Szentes – Dunaújvárosi Főiskola VE 9-7 (3-0, 1-0, 2-4, 3-3)
Az egyik csapat harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2-0 a Szentes javára

Ajánlott videó

Olvasói sztorik