Sport

A Veszprém nem a legrosszabbat kapta

A német Kiel együttesével mérkőzik a Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligája, míg a Szeged a Berlinnel az EHF-Kupa elődöntőjében - derült ki a keddi kölni sorsoláson.

Hogy a kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjében létezik-e könnyű ellenfél? A válasz biztosan nem. Ennek ellenére a THW Kiel az egyik, ha nem a legrosszabb opció. Ugyan Antonio Carlos Ortega edző a sorsolás előtt még a Barcelonát tartotta a legrosszabb lehetőségnek, de nála is közvetlenül utána a Kiel következett.

Már csak azért is, mert tavaly épp a német csapat ütötte el az MKB Veszprémet a Final Fourba jutástól úgy, hogy a második veszprémi meccsen is győzni tudott egy góllal (28-29). (Akkor az első meccs 32-31 volt a Kielnek.)

Mi több, a május 29., június 1. között esedékes kölni fináléban lényegében hazai közönség előtt játszanak majd a németek, attól függetlenül, hogy a Cristian Ugalde által is a világ legjobb közönségének tartott veszprémi fanatikusok 1-2 ezren egészen biztosan hangosan biztatják majd kedvenceiket a 19 500 férőhelyes LANXESS Arénában – de ettől még jelentős kisebbségben lesznek.


A LANXESS Arena elképesztő atmoszférát biztosít a Final Fournak
Forrás: EHF.com

“Hatalmas csata várható, elég, ha a tavalyi párharcra gondolunk. Számunkra kicsit kedvezőtlen, hogy a második meccset játsszuk, mert így kevesebb időnk marad a regenerálódásra” – jelentette ki Ortega a sorsolás után, egyszersmind érzékeltetve, hogy képes a döntőre gondolni, azaz egyáltalán nem lefutott a meccs.

Persze, hiszen ez a Veszprém éppen egy évvel rutinosabb, erősebb, összeszokottabb a tavalyinál.

Persze ettől még Nagy Lacinak is eszébe jutott a tavalyi negyeddöntő. “Játékerőben a Kiel volt a Barcelona és a Flensburg között, akik nagyon komoly erejű csapatot alkotnak. Elég, ha csak a tavalyi negyeddöntőre gondolunk. Várhatóan ismét hatalmas csatát fogunk vívni, amit szeretnénk megnyerni, hogy a döntőbe jutással újabb történelmi tettet hajtsunk végre” – jelentette ki a csapat kapitánya.

Kézilabda Final Four, május 31-én és június 1., Köln, párosítás:

FC Barcelona (spanyol)–Flensburg (német) május 31., 15.15
MKB-MVM VESZPRÉM (magyar)–Kiel német) május 31., 18.00

A harmadik helyért: június 1., 15.15
Döntő: június 1., 18.00

EHF-KUPA NÉGYES DÖNTŐ

ELŐDÖNTŐ (május 17.)
Füchse Berlin (német)–PICK SZEGED (magyar)
HCM Constanta (román)–Montpellier (francia)

A harmadik helyért: május 18.
Döntő: május 18.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik