Sport

132 éremmel zártak a magyarok a kempó vb-n

Átütő sikerrel zártak a magyar kempósok a hazai rendezésű világbajnokságon, amelyen 33 arany-, 27 ezüst- és 72 bronzérmet gyűjtöttek, az összetett csapatversenyben pedig a harmadik lett a válogatott.

A honi szövetség keddi összegzése szerint ekkora szabású viadalt még nem szerveztek Magyarországon: a háromnapos budapesti eseményt 34 ország közel 500 versenyzőjének részvételével bonyolították le a MOM Sportközpontban.

A három technikai és négy küzdelmi számban összesen 132 alkalommal szólítottak magyar harcost dobogóra az eredményhirdetések során. Külön-külön mindkét irányzatnál második lett a válogatott, míg a megszerzett érmek számát alapul vevő csapatrangsorban bronzérmes helyen végzett Románia és Hollandia mögött.

A holland Nikki Smitskamp (b) és Odor Lili a semi-kontakt verseny 10-12 éves kategóriájában a budapestikempó világbajnokságon
Fotó: MTI

A tavalyi, törökországi vb-n aranyérmes magyar sportolók közül Pásztor Ádámnak és Lacza Ábelnek sikerült a címvédés.

Lacza Ádám Illés, a Magyar Kempo Szövetség elnökének értékelése szerint rendkívül nehéz, ugyanakkor megtisztelő feladat volt számukra, hogy vendégül láthatták a világ legjobb harcosait Budapesten.

“Nemcsak a tatamin, hanem a háttérben is bizonyítanunk kellett tudásunkat és elszántságunkat a kempó iránt. Úgy érzem, hogy összességében mindkét területen sikerült tisztességgel helyt állni, s megmutattuk a világnak, hogy fontos láncszeme Magyarország a nemzetközi kempótársadalomnak” – mondta az elnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik