Sport

Vesztett helyzetből jutott tovább az Anaheim

Anaheim Ducks (anaheim ducks, )
Anaheim Ducks (anaheim ducks, )

Az Anaheim Ducks jégkorongcsapata hosszabbításos győzelemmel harcolta ki a továbbjutást az észak-amerikai profi bajnokság (NHL) rájátszásának első körében.

Sokan esélyesnek tartották arra a Dallas Starst, hogy a rájátszás első körében kiejtse a jó erőkből álló Anaheim Ducks hokicsapatát, a texasiak pedig tényleg megnehezítették ellenfelük dolgát, a két idegenbeli vereség után ugyanis sikerült 2-2-re menteniük a párharc állását. Az ötödik összecsapást a kaliforniaiak nyerték, így magyar idő szerint hétfő hajnalban a Dallas számár az életben maradás volt a tét hazai környezetben.

A Stars jól is játszott a meccsen, vezetett 2-0-ra, 3-1-re és 4-2-re is, azonban a Kacsák nem adták fel és 24 másodperccel a rendes játékidő vége előtt egyenlíteni tudtak. A hosszabbítás a harmadik percben járt, amikor el is dőlt a párharc, Nick Bonino lőtt a kapuba egy visszatett korongot, az Anaheim a meccset 5-4-re, a párharcot 4-2-re nyerte meg.


Anaheimi öröm Dallasban
Fotó: Europress Fotóügynökség

Továbbjutott a címvédő Chicago Blackhawks is, amely a St. Louis Blues elleni párharcot két hosszabbításos vereséggel kezdte. Onnantól kezdve aztán megrázta magát a csapat és sorra aratta a győzelmeket, a legutóbbi, a sorban negyedik pedig továbbjutást ért.

Keleten a New York Rangers is lépett egy nagyot a második kör felé vezető úton, Vincent Lecavalierék 4-2-re verték otthon a Philadelphia Flyerst és egy győzelemre vannak a továbbjutástól.

Eredmények – NHL, rájátszás, 1. kör

Keleti főcsoport:

New York Rangers – Philadelphia Flyers 4-2
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-2, a New York javára.

Nyugati főcsoport:

Dallas Stars – Anaheim Ducks 4-5 – hosszabbításban
A párharc végeredménye: 4-2, az Anaheim javára.

Chicago Blackhawks – St. Louis Blues 5-1
A párharc végeredménye: 4-2, a Chicago javára.

Videó – Továbbjutást ért az Anaheim győzelme:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik