Sport

Rutinos mestereket edzettek a Máté testvérek

A második danra készítik fel tanítványaikat.

Gyakorlott edzőket, klubvezetőket láttak vendégül a hétvégén a vásárhelyi Máté testvérek, a Magyar Do Am Hapkido Szabadidősport Szövetség egynapos mesterképzésén. Az immáron második alkalommal megrendezett hódmezővásárhelyi szeminárium célja, hogy edzőtársakkal illetve tanácsokkal segítsék a 2. dan fokozat megszerzésére készülő harcművészeket. A vizsgát a jelöltek – a hamarosan az országba látogató – Bang Kyung Won nagymester előtt tehetik majd le.

Forrás: Máté Gergő

Szeretnénk elérni, hogy a nyilvántartott 26 fő 1. danos edzőnk közül sokan sikeres vizsgát tegyenek 2. danra októberben. A legutóbbi találkozásunk óta sokat fejlődtek, nincsenek nagy hibák, viszont még most is volt javítani valónk. Ez abból ered, hogy szinte mindenkinek vannak alacsonyabb öves tanítványai így kevesebb idő jut a magas öves elemek gyakorlására – mondta el tapasztalatait a szombati szemináriumról Máté Gergő mester, a képzés egyik vezetője.

Forrás: Máté Gergő

Nagyon fontos, hogy szakmailag tovább képezzük magunkat. 2008 óta foglalkozom a hapkidoval, tehát nincs már nehéz gyakorlat számomra, ugyanakkor vannak mozdulatsorok melyek pontos végrehajtását folyamatosan csiszolgatni kell – erről Kalicz László edző, a mesterképzés egyik résztvevője beszélt, hozzátéve a gyakorlást, a szinten tartást nagyban megkönnyítik az ilyen tréningek, ahol közel azonos tudású emberek edzenek együtt.

Forrás: Máté Gergő

Valamennyi „diák” hangsúlyozta, külön öröm számukra, hogy e sport két elismert szaktekintélye trenírozza őket.

Alapvető, hogy olyan mesterektől tanuljunk, akik magasan képzettek valamint kapcsolatban állnak Koreával, e küzdősport őshazájával. Ezért is örülök, hogy a Máté testvérek a mestereim – mondta el Komlós Gergő, a szeminárium egy másik hallgatója.

Az edzés mellett egy rövid megbeszélést is tartottak, ahol is megvitatták többek közt az I. Országos Hapkido Bajnokság részleteit, terveit, illetve bemutatták a szövetség megújult honlapját is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik