Sport

A Szolnok viszi előre a magyar kosárlabdát

szolnoki olaj (szolnoki olaj, )
szolnoki olaj (szolnoki olaj, )

A válogatott szövetségi kapitánya szerint fontos, hogy magyar klubcsapat is szerepeljen a nemzetközi porondon.

Elismerően beszélt a Szolnoki Olaj negyedik helyéről Stojan Ivkovic, a magyar férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya, aki Bolognában tekintette meg az Eurochallenge Kupa négyes döntőjét.

“A Szolnok mindkét meccse igazi egylabdás meccs volt, kiváló mérkőzést láttam tőlük pénteken és vasárnap is, mindenki büszke lehet rájuk” – nyilatkozta az MTI-nek Olaszországból hazafelé tartva a szerb szakember. “Nagyon fontos volt az is, hogy ilyen sok szurkoló eljött Bolognába, nélkülük nem lett volna ilyen fantasztikus a hangulat.”


Fotó: MTI

A szakvezető közölte, az Európa-bajnoki selejtezők augusztusi második körében csaknem minden magyar játékosra számít az Olaj keretéből.

“Nagyon fontos, hogy egy magyar csapat játszik ilyen szintű nemzetközi mérkőzéseket, mert ez előreviszi az egész magyar kosárlabdát” – mondta Ivkovic, hozzátéve: a Szolnok 2012-es és idei Eurochallenge-menetelésének köszönhetően jobb lett a magyar kosárlabda megítélése Európában, a leendő ellenfelek másként tekintenek a válogatottra is.

A nyári kvalifikáció E csoportjában a nemzeti együttes Portugáliával, Grúziával és Csehországgal küzd meg, a 26 csapatos mezőnyből a hét csoportgyőztes és a hat legjobb második helyezett jut ki a jövő évi, ukrajnai Eb-re.

Videó – A bronzmérkőzés összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik