Sport

Csalódott, de elszánt a Szolnok

Dragan Aleksic (dragan aleksic, )
Dragan Aleksic (dragan aleksic, )

Dragan Aleksic vezetőedző szerint a Szolnokot megviselte a szoros pénteki vereség az elődöntőben, de a vasárnapi bronzmérkőzésre összeszedi magát csapat a férfi kosárlabda Eurochallenge Kupa bolognai négyes döntőjében.

A magyar együttes pénteken – noha a hajrában öt ponttal vezetett – 61-59-re kikapott az orosz Ljubercitől, így a harmadik helyért küzd meg a török Gazianteppel, amely a másik ágon 66-55-re alulmaradt a házigazda Reggio Emiliával szemben.

“Több játékosomon érezni lehetett, hogy izgul, nem tud megbirkózni a Final Four terhével, mert először szerepel ilyen rangú tornán” – nyilatkozta a szerb szakember az MTI-nek, hozzátéve, hogy támadásban az egész meccsen nem tudták elkapni a ritmust, hullámzott a teljesítményük.


Dragan Aleksicnek rendeznie kellett a sorokat
Fotó: MTI

“A végén kézben volt a mérkőzés, de buta hibákat követtünk el, és többször is eladtuk a labdát, pedig három támadást vezethettünk. Talán még egyetlen meccsünkön sem adtunk el húsz labdát, tegnap megtörtént” – értékelt Dragan Aleksic.

Az Olaj trénere elmesélte, óriási volt a csalódottság az öltözőben, így nehéz lesz újra a megfelelő ritmusba hozni, felpörgetni a csapatot. Szombat délután ezért egyórás átmozgató edzést tartott tanítványainak, ahol már a Gaziantep elleni taktikai elemeket is gyakorolják.

“A törökök agresszív kosárlabdát játszanak, nincs igazi húzóemberük, tíz embert rotálnak folyamatosan. Nekünk támadásban a pick and roll-figurák jó kivitelezésére kell figyelnünk” – tette hozzá.

Dragan Aleksic szerint nagy különbség volt a két elődöntő között, hiszen a Szolnok szoros csatában kapott ki, a Gaziantepnek ugyanakkor esélye sem volt az olaszok ellen.

“Egyértelműen mi lehetünk csalódottabbak, holnap az lesz a legnagyobb kérdés, hogy melyik csapat képes a pozitívabb hozzáállásra, melyik összeszedettebb fejben. Bízom benne, hogy mi leszünk azok, elszántságban biztosan nem lesz hiány” – mondta a vezetőedző.

Videó – A Szolnok elődöntős veresége:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik