Sport

Az utolsó utáni pillanatban esett a győztes kosár

Vince Carter (vince carter, )
Vince Carter (vince carter, )

A Dallas Mavericks másodszor is legyőzte a San Antonio Spurst az észak amerikai profi kosárlabda-bajnokság rájátszásában.

A San Antonio Spurs kosárlabdacsapatának nem kellett túlzottan megerőltetnie magát ahhoz, hogy megnyerje az alapszakaszt. Az NBA rájátszásának első körében azonban a vártnál talán nehezebb a dolga a nyolcadikként bejutó Dallas Mavericks ellen, magyar idő szerint szombaton késő este 1-1-es állásról folytatták a felek az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcot.

Dallasban egészen elképesztő végjátékot láthatott a publikum. A hazaiak kétpontos hátrányban voltak az utolsó másodpercekben, amikor az oldalvonali bedobás után a veterán Vince Carter kapta meg a labdát. A főleg a zsákolásairól ismert játékos ezúttal egy egészen elképesztő triplát eresztett el, a labda pedig a gyűrűben landolt, ráadásul a játékidő is letelt közben, 109-108-ra nyert a Mavs. A hazaiaktól még Monta Ellis tette oda magát, beállította karriercsúcsát, aismét 19 pontot dobott egy playoff-meccsen.


Vince Carter dobta a dallasiak győztes kosarát
Fotó: Europress Fotóügynökség

Hosszabbítás döntött újfent az Oklahoma City Thunder és a Memphis Grizzlies között, ezúttal azonban az OKC játékosai örülhettek a végén. Ami meglepő, hogy nem Kevin Durant és nem is Russell Westbrook volt a vendégek nyerőembere, ők ketten együtt 45 rádobásból mindössze 11-szer (!) voltak eredményesek a mezőnyből. Helyettük az eddig halovány teljesítményt nyújtó Reggie Jackson lépett elő vezérré, a fiatal játékos 32 pontot tett be a közösbe.

Keleten a címvédő Miami Heat egyre közelebb jár ahhoz, hogy kisöpörje a Charlotte Bobcatset, a floridaiak ugyanis a párharc harmadik mérkőzését is megnyerték, ráadásul elég simán, 98-85-re. LeBron James ismét kitett magáért, 30 pontja mellé 10 lepattanó és hat gólpassz is társult.

A Paul George vezette Indiana Pacers egalizálni tudott az Atlanta Hawks elleni párharcban, 2-2-re áll riválisával a keleti első.

Eredmények – NBA, rájátszás, 1. kör

Keleti főcsoport:

Atlanta Hawks (8.) – Indiana Pacers (1.) 88-91
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-2.

Charlotte Bobcats (7.) – Miami Heat (2.) 85-98
Az állás: 3-0, a Miami javára.

Nyugati főcsoport:

Dallas Mavericks (8.) – San Antonio Spurs (1.) 109-108
Az állás: 2-1, a Dallas javára.

Memphis Grizzlies (7.) – Oklahoma City Thunder (2.)  89-92 – hosszabbításban
Az állás: 2-2.

Videó – A Dallas másodszor is legyőzte a Spurst:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik