Sport

Sopronba került a bajnoki bronz

Fegyverneky Zsófia (fegyverneky zsófia, )
Fegyverneky Zsófia (fegyverneky zsófia, )

A címvédő Sopron diadalmaskodott a női kosárlabda NB I harmadik helyéért rendezett párharcban, mivel - szerdai, idegenbeli sikerét követően - szombaton hazai környezetben is legyőzte a DVTK-t.

Miután a Sopron idegenben a papírformának megfelelően legyőzte a DVTK-t, hazai környezetben már a bronzérem megnyeréséért léphettek pályára Fegyverneky Zsófiáék. Az első negyedben a jól tüzelő diósgyőriek tartották a lépést a házigazdákkal, de a nagyszünetre hatpontos előnybe tudott kerülni a Sopron (41-35).

A harmadik játékrész eleje egyértelműen a hazaiaké volt, az 5. percben már 53-43 volt az állás és innen még vissza tudott kapaszkodni a DVTK, a záró negyedet mégis kilencpontos hátrányból várták a vendégek. A címvédő végig kontrollálta az utolsó tíz percet, a vége 75-66 lett, a Sopron 2-0-s összesítéssel nyerte meg a bronzcsatát. Az érmeket Bodnár Péter, a szövetség főtitkára adta át.

„Tudtuk, hogy gyorsabbak vagyunk, mint a DVTK, és ezt a sebességbeli különbséget igyekeztünk ma érvényre juttatni. Gratulálok a lányoknak! Nehéz hetünk volt az elveszített elődöntő után, de talpra álltunk. Jövőre újra harcba szállunk az aranyéremért!” – értékelte az összecsapást a soproni klub honlapján Igor Polenek vezetőedző.

Eredmények – női kosárlabda NB I.

a 3. helyért, 2. mérkőzés:

Uniqa Euroleasing Sopron-Aluinvent DVTK Miskolc 75-66 (21-21, 20-14, 21-18, 13-13)
A párharcot 2-0-ra nyerte a Sopron.

a 7. helyért, 1. mérkőzés:

ZTE NKK-MTK Budapest 75-85 (21-15, 16-14, 22-28, 16-28)
A párharc az egyik csapat második győzelméig tart. A következő mérkőzést hétfőn rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik