Sport

Michael Phelps visszatért

Michael Phelps (michael phelps, )
Michael Phelps (michael phelps, )

Közel két év, pontosan 628 nap után újra versenyzett Michael Phelps, az amerikaiak 18-szoros olimpiai bajnok úszója.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A 28 éves klasszis, aki a 2012-es londoni olimpiát követően vonult vissza, az arizónai Arena Grand Prix-n állt rajtkőre, s 100 méter pillangón 52.84 másodperces idővel az első helyen kvalifikálta magát a döntőbe, ahol összecsapott legnagyobb amerikai riválisával, Ryan Lochte-val. Utóbbi nem engedte ki a kezéből a győzelmet, 51.93-as idővel bizonyult a legjobbnak, a második helyen beért Michael Phelps 52.13-at repesztett.

„Újra döntőt úsztam. Azt mondtam magamnak a futam előtt, hogy 52 körüli időt szeretnék teljesíteni, ez sikerült, úgyhogy boldog vagyok. Ez még csak egyetlen verseny volt. Hosszú idő kell ahhoz, hogy eldöntsem: folytatom-e vagy sem. Mindenesetre nagyon izgatott vagyok” – nyilatkozta Phelps a versenye után az ESPN-nek.

A sokszoros világcsúcstartó Phelps, aki három olimpián nyert 22 medáljával az olimpiák történetének legeredményesebb sportolójaként vonult vissza 2012-ben, 26 világbajnoki elsőséget szerzett, s egy aranyat rövidpályás vb-n is nyert. Arról, hogy újra edzésbe állt, tavaly októberben érkeztek az első hírek.

Videó – A nagy visszatérés:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik