Sport

Kínos helyzetben az Indiana

Jeff Teague (jeff teague, )
Jeff Teague (jeff teague, )

A Pacers kosárlabdacsapata 2-1-es hátrányban az észak-amerikai profiliga (NBA) rájátszásának első körében. Sokan ennél többet vártak a keleti főcsoport első helyezettjétől.

Hiába volt az Indiana Pacers alapszakasz végi mélyrepülése, a szurkolók és a szakírók többsége is egyetértett abban, hogy a keleti elsőnek illene továbbjutnia a rájátszásba nyolcadik helyen bejutó Atlanta Hawkson az első körben. Ehhez képest a georgiai együttes el tudta venni az Indy pályaelőnyét, majd miután a Pacers egyenlített a második mérkőzésen, a Hawks az első atlantai összecsapást is behúzta.

Ami ennél is meglepőbb, nagyon simán. Az Atlanta igazából végig kontrollálta a magyar idő szerint péntek hajnali mérkőzést, a hazaiak a második félidőben 59 pontot dobtak a liga legjobban védekező csapatának. A Hawks játékosai közül öten is minimum tíz ponttal zártak, a prímet az irányító Jeff Teague vitte, aki 22 pontja mellé kiosztott tíz gólpasszt is.


Jeff Teague és a Hawks egyelőre őrületbe kergetik az Indyt
Fotó: Europress Fotóügynökség

A Los Angeles Clippersnek sikerült az, ami az Indianának nem: visszavette a pályaelőnyét. A GSW még az első meccsen csente el azt, azóta azonban csak a Clippers szimpatizánsai örülhettek győzelemnek. A legutóbbi találkozó rendkívül szoros végjátékot hozott: a vendégek hiába vezettek nyolc ponttal (96-88) bő másfél perccel a vége előtt, Stephen Curry hármasa után mindössze egyetlen egységre olvadt a Clippers előnye, ráadásul a kötelező faultot követően Chris Paul csak egy büntetőt értékesített. A GSW-nek, pontosabban Currynek így maradt egy dobása, amely akár győzelmet is érhetett volna, ám az irányító trojkája nem talált, a Los Angeles nyert és került 2-1-es előnybe a párharcban.

17 pont. Ennyivel is vezetett a Memphis Grizzlies az Oklahoma City Thunder ellen hazai környezetben (81-64), azonban Kevin Duranték megrázták magukat és csináltak egy 17-0-s rohanást, amivel kiegyenlítették a meccset. A rendes játékidőben nem is tudtak dönteni a csapatok, hosszabbítás következett, melynek elején ellépett a Grizzlies és már ki sem engedte kezéből a győzelmet – Russel Westbrook a végjátékban két büntetőt is elrontott.

Eredmények – NBA, rájátszás, 1. kör

Keleti főcsoport:

Atlanta Hawks-Indiana Pacers 98-85
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-1 az Atlanta javára.

Nyugati főcsoport:

Memphis Grizzlies-Oklahoma City Thunder 98-95, hosszabbítás után
Az állás: 2-1 a Memphis javára    

Golden State Warriors-Los Angeles Clippers 96-98
Az állás: 2-1 a Clippers javára.

Videó – Az Atlanta Hawks második győzelme:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik