Sport

Elképesztő dolog történt Risztov Évával

Meglehetősen drámaira sikeredett a LEN Nyíltvízi Európa Kupa-sorozatának izraeli nyitóversenye: a hölgyek viadalában Risztov Évát azután zárták ki a bírók, hogy már elsőként ért a célba.

Az öt állomásból és a szeptemberi döntőből álló LEN Nyíltvízi Európa Kupa-sorozat nyitóversenyét a Vörös-tengerben tartották, a híres izraeli üdülőhely, Eilat városa mellett. Nos, a viadalt követően néhány arc is vörösben úszott – elsősorban a magyar csapatvezetőké, akik meglehetősen parttalan vitába bonyolódtak a versenybírókkal, miután azok kizárták a versenyt fölényesen megnyerő Risztov Évát.

„Egyszerűen nevetséges, ami történt. Éva nyolcméteres előnnyel ment a mezőny előtt, simán megnyerte a versenyt, majd ezt követően bejelentették, hogy verekedés miatt kizárják. Nem név szerint közölték, hanem rajtszám szerint: a 61-es versenyzőt diszkvalifikálták. Kétségtelen, hogy ketten jól láthatóan összeakadtak, az 51-es olasz és az 54-es spanyol, csakhogy a spanyol mellett Évát zárták ki – megítélésünk szerint teljesen egyértelmű, hogy összekeverték a karokra festett 51-es és 61-es rajtszámot” – számolt be az okokról Gellért Gábor, a magyar nyíltvízi-válogatott új szövetségi kapitánya

A magyar csapat vezetője Lázár Ritával, Éva edzőjével egyetemben azonnal bejelentette, hogy óvást nyújtanak be – és itt következett a meglepetés: a török főbíró közölte, hogy ők nem foglalkoznak óvással, a 65 eurós díjat sem kívánják átvenni, a bírók ítélkeztek, maradjanak ennyiben.

Elég átlátszó vízben úsztak a lányok a Vörös-tengerben
Forrás: len.eu

„Hiába akartuk átnyújtani, egyszerűen nem vették át, mondván, nem fél órán belül adtuk be. De hát a strandon nincs számítógép, amin megírhattuk volna! Később beszéltem az izraeli szövetségi kapitánnyal, aki megkérdezte a versenybírójukat, hogy tényleg az első helyezett versenyző verekedett-e, a hölgy erre azt válaszolta, hogy nem, 150 méterrel a cél előtt, egyértelműen a harmadik-negyedik sorban történt a bunyó – Éva ekkor már egyedül haladt az élen –, ő azonban már nem mer szólni utólag. Mindenesetre megírom a jelentésemet, a szövetségből pedig valószínűleg hivatalos levelet írunk a LEN központjába, mert rendkívül méltánytalannak érezzük mindazt, ami történt” – mesélte az elképesztő végkifejletet Gellért.

A magyar küldöttség így érmet ugyan nem hozhatott haza, viszont Sibalin Flóra és Papp Márk révén két hatodik helyet szereztek.

LEN Nyíltvízi Európa-kupa, 1. állomás, Eilat, 10km, eredmények:

Nők:

1. Ponsele Aurora (francia) 2:00.15 óra ….
6. Sibalin Flóra 2:00.31…,
8. Szilágyi Nikolett 2:00.34

Férfiak:
1. Cattin Vidal Damien (francia) 1:49,00…
6. Papp Márk 1:51,20…,
14. Novoszáth Tamás 1:53.34,
15. Kiss Attila 1:53.37….

Ajánlott videó

Olvasói sztorik