Sport

Benk: Meg kellett volna vernünk őket

jégkorong válogatott (jégkorong válogatott, )
jégkorong válogatott (jégkorong válogatott, )

A Sport24-nek nyilatkozó válogatott jégkorongozók, Kovács Csaba, Bartalis István, Benk András és Sebők Balázs is úgy érzi, rászolgált a csapat a győzelemre csütörtökön.


Bartalis Istvánnak egy perc nyugta nem volt az osztrák kapu előtt
Fotó: MJSZ / Mudra László

Fantasztikus mérkőzést játszott csütörtökön a magyar jégkorong-válogatott a Dél-Koreában zajló divízió I/A-s világbajnokságon. A mieink Ausztriával csaptak össze, vezettek 2-0-ra is, ám végül 5-4-re kikaptak, hosszabbításban dőlt el a csata. Ezzel az is eldőlt, hogy idén biztosan nem harcolhatja ki a csapat a feljutást a világelitbe.

A mérkőzés után Kovács Csaba értékelt a Sport24-nek. A szenzációs, felsősarkos gólt szerző játékos elmondta, az ilyen csapatok ellen nem elég csak 54 percen át jól játszani.

„Meg kell tanulni ezen a szinten 60 percet játszani. Sokat tettünk azért, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést, talán jobban meg is érdemeltük volna – mondta Kovács a meccs után a Sport24-nek. – Volt a második harmadban egy hat perces rövidzárlatunk, amivel elindítottuk őket. Ugyan visszamásztunk, de ez megbosszulta magát a későbbiekben.”

A második harmad végén úgy mentettek le, hogy nem tudtátok, hogy 3-3-ra jöttök-e vissza. Nem volt zavaró?

Nem foglalkoztunk vele, az öltözőben is azt beszéltük, hogy a harmadik harmadot meg kell nyernünk.

Az emberelőnyös játéknál éreztem úgy, hogy az megy jobban az osztrákoknak.

Igen, ezen a tornán nem jeleskedtünk benne idáig. Természetesen van hova fejlődnünk még. Bízom benne, hogy léptünk előre egyet. Sajnos, túl kicsit. Nagyobbat szerettünk volna.


Csalódott magyar játékosok: Sofron István, Hári János, Sebők Balázs és Kóger Dániel (b-j.)
Fotó: MJSZ / Mudra László

A házigazda ellen triplázó Bartalis István ezúttal is kitett magáért, ő szerezte az első gólunkat még a második harmadban, egy távoli löketbe piszkált bele jól a kapu torkában.

„Mindent kiadtunk, ami erre a napra bennünk volt. Nehéz mérkőzés volt. Elmentünk 2-0-ára, utána visszajöttek, 3-2, kiegyenlítettünk, majd megint ők vezettek. Nehéz szituáció, mikor mindig futni kell az eredmény után. Csütörtök szünnap, és van még egy meccsünk. Biztos, hogy számított, hogy mi többet pihenhettünk. Mi is éreztük az ukránok ellen, hogy mi későn játszottunk, ők pedig korábban. Úgy gondolom, hogy nem voltak felkészülve arra, hogy mi ennyire fogunk menni” – mondta a csapat leggólerősebb csatára.

„Az, hogy mi lesz pénteken, attól is függ, hogy mit játszik Korea Japánnal. Mi azért jöttünk, hogy minden mérkőzést megnyerjünk, van még hátra egy kihívás.”

Benk András két gólpasszal zárta a meccset, előbb a lövése után lecsorgó korongot pofozta a kapuba Sebők Balázs, majd utóbbit szolgálta ki annál a gólnál, amelyhez egy teljes szünet kellett, hogy a játékvezetők eldöntsék, szabályos volt-e.

„Egyre jobban összeérik a csapatunk, ezt a meccset meg kellett volna és meg is lehetett volna nyerni. Bennünk volt. Egy kicsi figyelmetlenség miatt kaptunk két gólt a második harmadban, és utána még egyet. Ha ezt elkerüljük, akkor meg lehetett volna nyerni ezt a meccset. Szerintem ennél az osztrák csapatnál mi ma jobbak voltunk, és meg kellett volna vernünk őket. Ezért nagyon mérges vagyok. Nem magunkra, mert tényleg megtettünk mindent: küzdöttünk, hajtottunk, ami a szívünkből tellett, de sajnos nem sikerült.”

Gólt lőni mindig nagyszerű

Villáminterjúztunk a 19 éves Sebők Balázzsal is, aki most lőtte élete első (felnőtt) válogatott gólját, ráadásul rögtön duplázott is. A második találata annyira az utolsó másodpercben született, hogy a szünetben is nézték, hogy érvényes-e.

Milyen érzés szünetben gól lőni?

Gólt lőni mindig nagyszerű érzés, még így is, hogy nem tudod, hogy megadják-e.

Nagyon felszívtátok magatokat erre a meccsre, mérkőzésről mérkőzésre javultok.

Mi is úgy érezzük, hogy egyre jobban megy a játék, sajnos ez az eredményen már megint nem látszott meg. Ma balszerencsések voltunk, reméljük, hogy az utolsó lesz a legjobb meccsünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik