Sport

Orbán: még van visszaút

A 2-0-ás szlovének elleni vereség után a divízió I-es világbajnokságon, Azari Zsoltot, Magosi Bálintot és Orbán Attilát kérdeztük.

Az ukránok 3-0-ra győzték le a magyar válogatottat hétfőn, a mieink szerdára szemmel láthatóan összekapták magukat. Más kérdés, hogy az erőviszonyok alapján kisebbfajta csodával felérő győzelem elmaradt a szlovének ellen (0-2). Az egyetlen, ami igazán fájó, hogy nem sikerült betalálnunk a remeklő Gracnar kapujába.

Abban, hogy csak két gólt kaptunk nagy szerepe van az ukrán mérkőzés utáni fejmosásnak. Hatalmas pluszt adott hátul a kapusunk, Hetényi Zoli is, emellett sokkal összeszedettebben és jobban védekeztünk, kevesebb kiállítást ítéltek ellenünk. Sajnos nem sikerült betalálnunk elöl, és ez okozta a vesztünket végül – mondta a lefújás után Magosi Bálint.


A fiatal magyar válogatott  érezhetően egységes és bizakodó annak ellenére, hogy az elmúl két meccset 0-5-ös összesítéssel zárta
Fotó: MTI

A játékos szerint nem voltak jobbak náluk a szlovének, inkább csak türelmesebbek. Kihasználták a magyarok pillanatnyi visszaeséseit. “Kétszer elmentek kettő az egyben, volt több olyan létszámfölényes támadásuk, amiket nem kellett volna hagynunk, hogy megtörténjenek. Ők meg olyan csapat, akik ezt kegyetlenül kihasználják, ebből tanulunk kell” – fejtette ki a csatár.

A gólmentesség szerinte (is) borzasztóan lehangoló (ez már a második meccs, amikor nem találtak be az ellenfél kapujába), de mint mondta: „nem szabad búslakodnunk. Csütörtökön az osztrákok ellen játszunk, még mindig nincs semmi veszve. Muszáj lesz betalálnunk. Ha ugyanígy kompaktan és együtt védekezünk, és az emberelőnyünkön is kicsit javítunk, minden megtörténhet.

Az első világbajnokságán szereplő Azari Zsolt is optimistán nyilatkozott a meccs után: “Ma nagyon közel voltunk a gólhoz, hittem az utolsó percig benne, hogy beütjük az elsőt, aztán a másodikat, harmadikat is. De valahogy nem sikerült áttörnünk a védelmüket. Mást nem tehetünk, mint hogy még jobban akarjuk, meg még jobban dolgozunk. A hangulat a csapatban jó, tudunk egymásért küzdeni. Remélem, hogy ha ilyen intenzitással játsszunk tovább, akkor a hátralévő két mérkőzésen több sikerünk lesz” – fogalmazott a 27 éves csatár.

“Talán az elején nem kezdtünk annyira jól, de aztán ugrottunk egy akkorát, hogy egy átlagos játékból felértünk egy olyan szintűre, amivel megverhettük volna az ellenfelünket. Ha ezt korábban megtesszük, jöhettek volna a gólok, és nyerhettünk volna”– összegezte a meccset Orbán Attila, kiemelve, hogy sokkal jobban játszottak most, mint az ukránok ellen, a védekezésben is összeszedettebbek voltak és a taktikát is jobban betartották.


Orbán Attila (jobbra fehérben) éppen Bartalis István (balra fehérben) segítségével 
próbál korongot szerezni a szlovén kapitány Tomaz Razingartől

Fotó: MTI

Hetényi Zoltán teljesítménye kapcsán hangsúlyozta, hogy nem véletlenül ő a válogatott első számú kapusa, olyan tartást ad, ami érezhető a jégen. A védő szerint abból, hogy a magyar csapatnak sem az ukránoknak, sem pedig a szlovéneknek nem sikerül gólt lőnie, még van visszaút. Mint mondta: tudunk javítani, tudunk gólokat lőni, és szerintem a következő meccsen már győztesként fogunk lejönni a jégről.

Mi sem kívánunk más forgatókönyvet a fiúknak, legyen így!

DIVÍZIÓ 1-ES VILÁGBAJNOKSÁG, A-CSOPORT, GOJANG (DÉL-KOREA), 3. forduló:

SZLOVÉNIA–MAGYARORSZÁG 2–0 (0–0, 2–0, 0–0)

Gólok: Razingar (22.), Kuralt (26.)
Kiállítások: 10 ill. 6 perc

További meccsek:

Japán-Ukrajna 3-2 (2-1, 0-0, 1-1)
gól: Kudzsi (5., 14.), Jamasita (59.), illetve Materuhin (8.), Mihnov (43.)

Később:
Ausztria-Koreai Köztársaság 12.30

Az állás:

Helyezés Ország Meccs Gy. Gy.(b) V.(b) V. Gólarány Pont
1. Szlovénia 3 2 1 7–2 6
2. Japán 3 2 1 6–7 6
3. Ausztria 2 1 1 7–3 5
4. Ukrajna 3 1 1 1 7–6 4
5. Magyarország 3 1 2 7–9 3
6. Dél-Korea 2 2 4–11 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik