Sport

Élet-halál közt volt, majd világbajnok lett a magyar hokis

Mazzag Dániel megélte a poklok poklát. 2012-ben leállt a szíve, s tíz percig volt a klinikai halál állapotában. Szerencsére felépült, tizennégy hónapig küzdött, hogy újra sportolhasson. Most világbajnok lett az U18-as jégkorong-válogatottal.

Grazban és Bécsben is járt már próbajátékon az egyik legígeretesebb tehetségnek tartott magyar hokis. Bár szerződést is ajánlottak neki mindkét helyen, Mazzag hűséges Székesfehérvárhoz és nem hagyta el az Ifj. Ocskay Jégkorong Akadémiát – írja a borsonline.hu.

A divízió I/B-s világbajnokság előtt reménykedett, hogy a magyar csapat nyer majd. Az U18-as srácok hengereltek, veretlenül jutottak fel a magasabb osztályba, Mazzag pedig a harmadik sor támadójaként nagy szerepet vállalt ebben.

Fotó: Facebook

A következő években szeretne az U20-as válogatottban is villogni, s bár profi jégkorongozó szeretne lenni, szívesen lenne a Testnevelési Egyetem hallgatója, mert mindenképpen diplomát szeretne szerezni.

Sokat köszönhet a Fejvédő Alapítványnak és idősebb Ocskay Gábornak, amiért nem sajnálták a pénzügyi segítséget akkor, amikor csaknem végzetes rosszulléte után orvosi vizsgálatokra járt.

Mazzag 2012 októberében egy miskolci hokimeccs után rosszul érezte magát, s fehérvári szobatársának köszönhető, hogy egyáltalán életben maradt.

“Tíz percig voltam a klinikai halál állapotában, semmire sem emlékezem, arra viszont igen, hogy tizennégy hónapig harcoltam azért, hogy ismét sportolhassak. Sikerült, ráadásul hét hónap edzésmunkájával világbajnok vagyok” – mondta Mazzag boldogan a borsonline.hu-nak, hozzátéve, az orvosok máig nem tudják, hogy miért állt le a szíve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik