Sport

Kialakulóban látszik a döntő párosítása

Már 2-0-ra vezet összesítésben az Eger a Szeged ellen a férfi vízilabda ob I rájátszásának elődöntőjében, miután a hevesi alakulat a szombati hazai sikert követően a szerdai második összecsapáson, a csongrádi városban is nyerni tudott. A Szolnok szintén 2-0-s előnyre tett szert a Honvéddal szemben.

A bajnoki címvédő, az ob I alapszakaszában másodikként záró egriek a három győzelemig tartó párharc nyitócsatájában meglepően könnyedén, 14-8-ra diadalmaskodtak, a Tisza-parti kiruccanás viszont nem ígért hasonlóképpen sima sikert a kupagyőztes, alapszakasz-harmadik együttes otthonában.

Ehhez képest az újszegedi sportuszodában már az első percben vezetést szerzett az Eger. A nyitó negyed felénél a hazaiak álltak ugyan jobban (2-1), az első szünetre azonban egygólos vendégelőnynél vonulhattak el a felek (2-3).

A második játékrészben nem változott a helyzet, a két vendéggólra két hazai gól volt a válasz, a szegediek főleg a korábbi egri pólós, a végül három találatig jutó Hegedüs Gábor révén tudták tartani a lépést (4-5).

Fotó: Iványi Aurél

A harmadik negyedben, 5-5-nél sikerült utolérni a bajnokcsapatot, de az ifjú világbajnok, Bátori Bence jóvoltából gyorsan visszakerült az előny a riválishoz (5-6). Aztán a Szeged kétszer is egyenlített, Hegedűs és Bátori gólváltása nyomán lett 7-8, majd a vb-aranyérmes Decker Ádám emberelőnyből módosította az állást 8-8-ra.

A befejező játékrészben az egriek tavaly Barcelonában világbajnok centere, Hárai Balázs villant, megint a vendégeket juttatva vezetéshez (8-9). A hazaiak próbálkoztak, de már nem tellett erejükből újabb gólra, ugyanakkor az utolsó percben a hevesiek kanadai légiósa, Kevin Graham betalált, így 10-8-ra győzött az Eger, s két meccs után 2-0-s előnyre tett szert.

A pólós párharc harmadik mérkőzését pénteken játsszák Egerben.

Eredmény – Vízilabda ob1, elődöntők, 2. mérkőzés:

RacioNet-Honvéd – Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP VSC 5-10 (0-2, 2-2, 2-4, 1-2)
A párharc állása: 2-0 a Szolnok javára.

Diapolo-Szeged – ZF-Eger 8-10 (2-3, 2-2, 4-3, 0-2)
A párharc állása: 2-0 az Eger javára

az 5-8. helyért, 2. mérkőzés:
BVSC-Zugló – Debreceni VSE 11-7 (4-1, 2-0, 2-3, 3-3)
Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása: 1-1

a 9-14. helyért, 2. mérkőzés:
OSC-Újbuda – Valdor-Szentesi VK 14-13 (2-1, 3-1, 3-2, 1-5, 5-4) – büntetőkkel
A párharc végeredménye: 2-0 az OSC javára.

Ajánlott videó