Sport

Egy hölgy lett az első kétszeres EPT-bajnok

Amire nagyon kevesen számítottak csak egy férfiak uralta sportban, hogy egy hölgyjátékos, mégpedig a brit Vicky Coren lesz az első kétszeres European Poker Tour-győztes.

A hétvégén ért véget az EPT Sanremo főversenye, amelyen a brit pókeres hölgy, Vicky Coren szerezte meg a bajnoki címet. Az eredményének súlyát az is növeli, hogy ő az első játékos, akinek először sikerült kétszer is győzedelmeskedni a sorozatban – írja a Poker.hu.

Hatalmas tettet hajtott végre a brit Victoria Mitchell Coren, akit pókeres körökben csak Vickyként ismernek, nem mellesleg a legnevesebb terem, a PokerStars szponzorált játékosa már évek óta.

Ő lett ugyanis az első kétszeres EPT-bajnok, ami talán az utolsó elérhetetlennek tűnő cím az élő pókerben, amit végül sikerült meghódítania valakinek.

Ez azért is kiemelkedő, mert egy főleg férfiak dominálta sportágban nem sokan hitték volna, hogy egy hölgyjátékosnak sikerül ez. Vicky viszont rácáfolt az urakra, és 2006-os EPT Londonon szerzett első helye után nyolc évvel győzedelmeskedni tudott a Sanremóban rendezett főversenyen is, és a 476 ezer eurót érő bajnoki cím mellé büszkén felmutathatja mostantól a két EPT trófeáját is, ami először neki sikerült „összegyűjteni”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik