Sport

Vízilabda-világválogatott alakul Szolnokon

Az uszodai zuhanyhíradóban azt rebesgetik, hogy a szolnoki vízilabdaklub jelentős erősítéseket tervez. Hazahoznának és leigazolnának egy-két magyar világsztárt.

A csapatsportágakban jellemzően a tavasz a találgatások időszaka. A vízilabdában sincs ez másként. Ki, hova igazol, lesz-e megfelelő financiális háttér jövőre is, lehet-e alkotni, együtt marad-e a csapat – ezek a kérdések foglalkoztatják a játékosokat, edzőket. Pont akkor, amikor a bajnoki rájátszás miatt a leginkább szükség lenne a tiszta fejre, a koncentrációra…

Információnk szerint például Szegedről távozhat az egyik főszponzor és ezzel együtt akár edző, játékos, játékosok is. Nagy Viktort például azzal a Szolnokkal hozták hírbe, ahol hatalmas terveket szövögetnek – a kapus mellett ugyanis Madaras Norbert (Pro Recco) és a Varga testvérek (VK Primorje Rijeka) érkezését rebesgetik. Viszont egyelőre konkrétum híján csak rébuszokban beszélnek.



Varga Dániel, Nagy Viktor, Varga Dénes, Madaras Norbert – szó, mi szó, erősödne a Szolnok
Forrás: waterpolo.hu

“Május 29-31. között lesz a vízilabda Bajnokok Ligája hatfősre bővített döntője, a Final Six. Ugyan az uszodában nincsenek titkok, de addig nincs miről érdemben beszélni. A pletykákban szereplő játékosok többsége ott még érdekelt, nem lenne korrekt jelenlegi klubjukkal szemben, ha már előtte erről nyilatkoznánk” – válaszolta a sport24.hu a hírek megerősítésére vonatkozó kérdésére Kovács István, a szolnoki klub szakmai igazgatója.

“Mindenki számára ismert ellentmondás, hogy a magyar vízilabda míg válogatott szinten erős, az utóbbi években klubjaink lemaradtak, nem szerepelnek az európai kupák fináléjában. Ezért határozott cél kell legyen, hogy klubszinten se íródjon le a magyar vízilabda. Minden valamire való országban van egy-két elitcsapat. Ha valamikor, akkor most két évvel az olimpia előtt érdemes megpróbálni nekünk is felépíteni egy ilyet, mert annak a kapitány is örülne, a válogatott is hasznát látná” – érvelt tovább az Újpesttel 1994-ben BEK-et nyerő szakember..

“Madarast évek óta próbáljuk hazahívni. Eddig nem sikerült, mert itthon sehol sincs olyan financiális háttér, mint mondjuk a Pro Reccoban vagy Rijekában. A példa kedvéért elmondható, Szolnokon szerencsére minden rendben van. Van szponzor, szponzorok, az új uszodát is nekik köszönhetjük. Mégis, ha tudnánk is versenyezni bérköltségben, az erőforrásainkat megosztja az uszoda működtetése, amit 15 évre vállaltunk. Nem turkálunk mások zsebében, de nagyságrendekkel többet keresnek az éljátékosok ott, mint itthon. De talán pont most, két évvel Rió előtt a sikeres olimpia lehet a motiváció” – vázolta a klubszintű lemaradás okát Kovács.

A 2000-2010 között hasonló elvek mentén vívott ádáz harcot az európai elittel a Domino-Honvéd, ám a T-csoport szponzorációs stratégiájának változása, és az ezt követő kiszállása után szétesett a világverő csapat. Eztán a honi vízilabdatérkép is teljes átalakulásnak indult, mára lényegében a hagyományosan budapesti sportág teljes mértékben vidéki fellegvárakba, új építésű uszodákba költözött. Előfordul például a “lehetlen”, hogy a magyar bajnokság legjobb négy csapata közté nem jutott pesti csapat – idén kivételesen a Honvéd ott van.

Hogy keretbe foglaljuk írásunkat: ha igazak a zuhanyhíradóban terjengő pletykák, és tényleg távozik Szegedről a főszponzor, meglehet, ez is változni fog a következő években.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik