Sport

Magyar siker a motocross Európa-bajnokságon

Szvoboda Bence Sevlievoban az Eb első fordulójában remekül helytállt. Összetett negyedikhelyezése az újkori motocross Eb eddigi legjobb eredménye az EMX300 kategóriában.

Térdig érő sár, szűnni nem akaró esőzés, kinyomosodott pálya és számos tapasztalt versenyző várt a magyar bajnokra Bulgáriában. Szvoboda Bence az EMX300 kategóriában mérte össze tudását 7 másik európai nemzet indulóival. A Team HTS KTM versenyzője ismét bizonyított nemzetközi terepen. Szvobodát egy esés és egy apróbb technikai hiba választotta el a dobogótól.

A mért edzésen harmadik, a warm-up szekcióban második helyen végzett. Az első futamban másodikként rajtolt el, de egy hatalmas esés miatt visszacsúszott az utolsó helyre. Szerencsére apróbb karcolásokkal megúszta és sikerült visszaküzdenie magát a negyedik helyig, ahol csak két olasz és egy lett versenyző előzte meg. Lendületes köröket futott és a körülmények ellenére is komoly nyomást gyakorolt a dobogósokra.

A második futamban harmadikként látta meg a kockás zászlót, ami így a bulgáriai forduló összetett negyedik helyére lett elég. Szvoboda leggyorsabb körét jobb idővel teljesítette, mint az első helyezett olasz Samuele Bernardini. A tempó tehát benne van, a top háromhoz már csak az hiányzik, hogy minden klappoljon körülötte és olyan kitartó maradjon, mint most.

További örömteli hír, hogy a 19 éves Szőke Márk szintén indulója volt az Európa Bajnokságnak és éppen Bence mögött az ötödik helyen végzett.

A következő verseny május 11.-én kerül megrendezésre a spanyol Talavera de la Reina városában. Addig Bencét a magyar közönség élőben láthatja motorozni jövő héten az Országos Bajnokság első fordulóján, Gyálon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik