Sport

Hiába minden erőfeszítés, jobbak voltak a görögök

Kikapott a görögöktől a magyar női vízilabda-válogatott az európai világliga-selejtezőket lezáró kedd esti mérkőzésen, Székesfehérváron, így utolsó lett háromcsapatos csoportjában.

Merész András tavaly vb-, tavalyelőtt Eb-harmadik alakulata csak akkor juthatott volna tovább csoportjából a vl kínai szuperdöntőjébe, ha – igencsak irreális módon – legalább kilenc góllal diadalmaskodik a fehérvári összecsapáson, ám még az egygólos siker sem jött össze a 2011-ben világbajnok, 2012-ben pedig Európa-bajnoki ezüstérmes ellen.

Eleve a vendégek jutottak vezetéshez, de a spanyol klubcsapatával, a Sabadell-lel friss Euroliga-győztes Szücs Gabriella egyenlített, Kisteleki Helga és Keszthelyi Rita megúszásgóljával pedig 3-1-re már a házigazdáknál volt az előny. A görögök szépítettek, majd a sajátos lüktetésű játékban hol egy, hol két találattal rendre a Merész-gárda állt jobban (4-2, 5-3, 6-4).

Fotó: MTI

A görögök azonban egy pillanatra sem adták fel, nagy elánnal üldözték a hazaiakat, aminek meglett az eredménye: két emberelőnyös góllal 6-6-nál beérték a magyarokat, majd a vezetést is visszavették (6-7). Keszthelyi büntetőből 7-7-re alakította az állást, viszont akcióból a “túloldal” is eredményes tudott lenni (7-8).

A befejező nyolc percben Keszthelyi szabaddobása még célba ért (8-8), a folytatásban azonban  a görögök két góllal elhúztak, és biztosan nyertek 10-8-ra.

A két, egyformán háromcsapatos európai selejtezőcsoportból első helyezettként az olaszok, illetve a spanyolok jutottak tovább a kínai Kunsanban június 10. és 15. között rendezendő nyolccsapatos szuperdöntőbe, ahol jobbik másodikként még az orosz válogatott szerepelhet.

Eredmény – világliga, európai selejtező, B csoport:

Magyarország-Görögország 8-10 (3-2, 3-3, 1-3, 1-2)
a magyar góldobók: Keszthelyi 3, Szücs, Kisteleki H., Czigány, Tóth, Bujka 1-1

Férfi vízilabda ob I:

rájátszás, a 9-14. helyért, 2. mérkőzés:
Hegyvidék-Ybl – KSI SE 10-12 (2-3, 2-2, 4-3, 2-4), büntetőkkel
A párharcot 2-0-s összesítéssel a KSI nyerte, és a 9. helyért az FTC-vel mérkőzik. Az Ybl a 13. helyért csatázik majd az OSC-Szentes párharc vesztesével.

Ajánlott videó