Sport

Tokaji: nem tudtuk kiszolgálni a szurkolóinkat

A divízió I-es jégkorong-világbajnokságon elszenvedett, ukránok elleni fájó vereség után Kovács Csaba, Sebők Balázs és Tokaji Viktor értékelte a mérkőzést a Sport24-nek.

A 19 éves Sebők Balázst a Dél-Korea elleni meccsen könyökölték fejbe, a találkozó hátralevő részében már átöltözve, a pálya mellől nézte társait. Ma már vállalta a játékot, mint mondta: hál istennek nem történt semmi nagy baj, a reggeli átmozgatón már jól, teljesen egészségesen érezte magát.

A remekül játszó center végképp belopta magát a drukkerek szívébe, a lelátón a legtöbb pozitív megjegyzés a dühítő meccs alatt az ő neve kíséretében hangzott el (ebben holtversenybe került Hetényi Zoltánnal). A megbecsülés kölcsönös, Sebők külön kiemelte, hogy milyen sokan vannak kint, és hogy nagyon szépen köszönik, hogy biztatták őket végig. Hozzátette, hogy próbálják meghálálni ezt nekik a következő három meccsen. A pihenőnap legfőbb teendőjének azt jelölte meg, hogy mentálisan fel kell magukat frissíteni. Megpróbálnak kicsit kikapcsolódni és erősebben visszajönni.


Rajtuk nem múlt…
Fotók: MTI / Mudra László

Tokaji Viktornak is a drukkerek voltak az első gondolata: Az zavar minket a legjobban, hogy ezt a 150-200 embert, aki kiutazott ide, nem tudtuk úgy kiszolgálni, ahogy mi ezt szerettük volna. Egyszerűen úgy éreztem, hogy ma ennyire futotta az erőnkből – mondta a Sport24-nek a válogatott csapatkapitánya.

Úgy érzem, hogy először mentálisan, és aztán fizikálisan fáradtunk el Jöttek a kiállítások, ezeket megpróbáltuk kivédekezni, és ez fizikálisan felőrölte a csapatot. A mentális fáradtság fizikálisan csattan le – elemezte a meccsen történteket Tokaji. Ez volt a mai mérkőzés egyik fő tanulsága, hogy okosan kell játszanunk, ha kicsit fáradtabbak vagyunk fizikálisan.

A pihenőnappal kapcsolatban neki is pontos „terve” van.: Nagyon fel kell szívni magunkat. Megfelelően koncentrálni a taktikára, azt maximálisan betartva érhetünk el eredményt. Rendberakjuk magunkat fejben, mint fizikálisan, és akkor felkészülünk a következő nagyon fontos mérkőzésre – írta le a “menetrendet” a csapatkapitány.

Kovács Csaba is kitért rá, hogy a sok ellenük fújt kiállítás felemésztette a csapatot. Hozzátette, hogy el kell ismerni, hogy ma ez az ukrán csapat jobb volt náluk. Veszélyesebbek voltak a kapura, a magyarok pedig nem tudtak gólhelyzeteket kialakítani ellenük. Megérdemelten győztek – összegezte a csatár.

A kiállítások kapcsán úgy vélte, hogy természetesen az ember ilyenkor mindig úgy érzi, hogy túlzásba vitték a bírók. Ő úgy látta, hogy nem is ez volt a gond, mert voltak tényleg megadható kiállítások. Inkább talán az, hogy voltak olyan lehetőségek, amiket az ukránok ellen is befújhattak volna, de nem tették. A csatár hozzátette, hogy nem szeretne kifogásokat keresni, hiszen, amikor volt előnyünk azokkal sem tudtunk élni.

Kovács is a még előttük álló tornára koncentrál: van még hátra három mérkőzésünk, össze kell szednünk magunkat, kijavítani a hibáinkat és akkor javíthatunk – fogalmazott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik