Sport

Kisöpörhetik a Tampát a rájátszásból

Tampa Bay Lightning, Montreal Canadiens (tampa bay lightning, montréal canadiens, )
Tampa Bay Lightning, Montreal Canadiens (tampa bay lightning, montréal canadiens, )

A Montréal Canadiens már 3-0-ra vezet az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcában.

Ismét voltak történések rendesen a tengerentúli profi jégkorong-bajnokság (NHL) rájátszásának első körében. A játéknap még magyar idő szerint vasárnap este kezdődött, amikor is a Philadelphia Flyers második ízben látogatott a New York Rangershez. A Parkőrök jól kezdték az összecsapást, 2-0-ra is vezettek kilenc perc játék után, ám a második felvonás közepére már fordított a Philly, amely a találkozó utolsó percében a győzelmet is bebiztosította. A Flyers ezzel elvette ellenfele pályaelőnyét.

Egyenlített az alapszakasz-győztes Boston Bruins is. A Detroit Red Wings az első összecsapást elsősorban remek védekezésének köszönhetően nyerte meg, ennek ezúttal azonban nyoma sem volt, egy korai hiba pedig rányomta a bélyegét a vendégek játékára. A Bruins végül 4-1-re nyert.


Vigyázat, csúszós a jég!
Fotó: Europress Fotóügynökség

Egyre nehezebb helyzetben van a Tampa Bay Lightning. A floridai brigád mindkét hazai mérkőzését elveszítette a Montréal Canadiens ellen, ráadásul a Kanadában rendezett első összecsapáson sem termett babér az együttesnek, így a kiesés szélére sodródott a gárda. A Canadiens 3-0-ra vezeti a párharcot.

A Los Angeles Kings nagyon jól kezdett San Joséban, szűk tíz perc után ugyanis 2-0-ra vezettek a vendégek. A második harmadtól kezdve azonban beindult a hazai henger, a San José a folytatásban hét gólt rámolt be Jonathan Quick kapujába, eldöntve ezzel a találkozót.

Eredmények – NHL, rájátszás, 1. kör

Keleti főcsoport:

New York Rangers – Philadelphia Flyers 2-4
A párharc állása: 1-1.

Boston Bruins – Detroit Red Wings 4-1
A párharc állása: 1-1.

Montréal Canadiens – Tampa Bay Lightning 3-2
A párharc állása: 3-0, a Montréal javára.

Nyugati főcsoport:

San José Sharks – Los Angeles Kings 7-2
A párharc állása: 2-0, a San José javára.

Videó – Így került a kiesés szélére a Tampa Bay:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik