Sport

Hoki-vb: A lényeg, hogy nyertünk

Majoross Gergely, Rich Chernomaz (majoross gergely, rich chernomaz, )
Majoross Gergely, Rich Chernomaz (majoross gergely, rich chernomaz, )

Majoross Gergely szerint a magyar jégkorong-válogatott könnyelművé vált az utolsó harmadban, ezért lett a vártnál szorosabb a Dél-Korea elleni mérkőzés.

Ahogyan arról írtunk, a magyar jégkorong-válogatott, ha nem is tökéletes játékkal, de 7-4-re legyőzte a házigazda Dél-Koreát a divízió I/A-s világbajnokság nyitónapján. A mérkőzést követően Majoross Gergelyt az edzői stáb tagját arról kérdeztük, hogy mennyire emlékeztetett a vasárnapi meccs az egy évvel ezelőtti budapestire, ahol 4-1-ről kaptunk ki büntetőkkel hazai környezetben a koreaiak ellen.

„Valamennyire hasonló dolgok játszódhattak le a fejekben most is, de annál azért összeszedettebbek voltunk – mondta a fiatal szakember. – A csapat személyisége is talán jobb volt most mint tavaly. Az biztos, hogy valamelyest letértünk arról az útról a harmadik harmadra, mint, amit az első kettőben jártunk. A lényeg az, hogy sikerült nyernünk.”


A magyar jégkorong-válogatott edzői stábja: Majoross Gergely, Rich Chernomaz és Diego Scandella (b-j)
Fotó: MTI / Mudra László

Mi hangzott el a 6-3-as időkérésnél?

Csak annyi, hogy álljunk vissza arra, amit kértünk, és ami működött az első 40 percben. Erről egy kicsit leálltunk, elkezdtünk talán egy kicsit könnyelműbben játszani, könnyelműen bántunk a koronggal bizonyos helyzetekben. Szerencsére nem fizettünk érte nagy árat. Amikor kellett, azért vissza tudtunk állni arra a pályára, ami végül a győzelemhez vezetett.

Titeket mennyire ért meglepetésként a japánok szlovének elleni győzelme?

Mindenképpen meglepő eredmény. Az is biztos, hogy ez a borzalmas jégminőség nem a szlovén csapatnak segített. Reméljük, hogy ebben lesz változás az elkövetkezendő napokban. Nekünk tulajdonképpen mindegy a többi eredmény, csak saját magunkkal foglalkozunk. Holnap lesz egy újabb, nagyon nehéz mérkőzés, úgyhogy addigra próbáljuk a lehető legjobbat kihozni.

Most lesz a legkevesebb idejük pihenni a két mérkőzés között a csapat tajgainak. Mit tudtok ilyenkor tenni, hogy ne legyen hátrányotok abból, hogy az ukránok két mérkőzéssel többet pihenhettek?

Vannak annyira profik a srácok, hogy tudják mi a dolguk. Elküldtük őket egy tisztességes levezetésre, utána annyit tudnak még magukon segíteni, hogy nagyon sok vizet isznak, délelőtt átmozgatnak, és mindenki készen fog állni. Szerintem nem lesz probléma.

Chernomaz emlékezett rá, hogy nem adják fel a koreaiak

A magyar válogatott szövetségi kapitánya a találkozót követő sajtótájékoztatón elmondta: elégedett volt az első és a második harmadban mutatott játékkal.

„Főleg az tetszett, hogy már a védőharmadában nyomás alá tudtuk helyezni ellenfelünket. Emlékeztem rá, hogy nem fogják feladni a dél-koreaiak – ahogy azt tavaly Budapesten is megtapasztalhattuk. A végén voltak hibáink és felesleges kiállításaink is, ennek köszönhetően kaptuk a három gólt” – mondta a kanadai szakember.

„Ha hétfőn nyerni akarunk, akkor sokkal eltökéltebben kell játszanunk, mint ezúttal a harmadik harmadban. Több energiát emésztett fel ez a játékrész, mint amennyire számítottam.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik