Sport

Hét gólt ütve nyert a hokiválogatott a vb-n

Bartalis István (bartalis istván, )
Bartalis István (bartalis istván, )

Nem játszott jól, de így is magabiztos, 7-4-es győzelemmel kezdett Dél-Koreában a magyar jégkorong-válogatott. Bartalis István mesterhármast lőtt.

Vasárnap a házigazda Dél-Korea ellen kezdte meg a szereplését a divízió I-es jégkorong-világbajnokság A csoportjában a magyar válogatott. Az első harmadban még kissé döcögősen játszottak a fiúk, főleg emberelőnyben voltunk pontatlanok, azonban így is sikerült kétszer betalálni, előbb Bartalis kotorta be a lecsorgó korongot az ázsiai kapuba, majd Benk lökete pattant meg Azarin, becsapva ezzel a kapust. Közben Hetényi remekelt a magyar ketrec előtt, így megnyugtató előnyből várhatta a csapat a második harmadot.

A második húsz perc elején is kissé akadoztak a magyar támadások, de szerencsére ez ezen a mérkőzésen belefért, ráadásul a 28. percben Azari tovább növelte az előnyünket. Nem kellett sokat várni arra, hogy Sofron is meglője az első gólját a tornán és ugyan emberelőnyből szépített a házigazda, Kovács Csaba még a szünet előtt visszaállította a négygólos különbséget.


Bartalis István az első magyar gólt megelőző pillanatban
Fotó: MTI / Mudra László

Tökéletesen indult a harmadik harmad, Bartalis csent el egy korongot, majd védhetetlenül a hosszú felsőbe bombázott. Kicsit belealudtunk a tetemes előny tudatában, a vérszemet kapó hazaiak így több veszélyes akciót is vezethettek, ezek közül kettő be is akadt, Rich Chernomaz így időt kért a 48. percben, 3-6-os állásnál, hogy rendet tegyen a fejekben. Ugyen a folytatásban kiegyenlített játékot láthattunk, azért a hazaiak gyors támadásaiban benne volt az újabb gól veszélye, az 57. percben pedig beütötték a negyediket a dél-koreaiak,. Ráadásul a végére még emberelőnybe is került a házigazda, a kapusát is levitte Dél-Korea, ám szerencsére csak kapuvasig jutottak a hazaiak, majd a korongszerzés után Bartalis döntötte el a meccset, 7-4-re nyertünk.

Az első siker tehát megvan a világbajnokságon, ez pedig kellő önbizalmat adhat a folytatásra. Rá is fér a csapatra, ugyanis hétfőn az az Ukrajna lesz az ellenfél, amelynek van törlesztenivalója velünk szemben. Például a szapporói vereségért.

Eredmények – divízió I-es világbajnokság, A csoport, 1. játéknap

Dél-Korea – Magyarország 4-7 (0-2, 1-3, 3-2)
Gólszerzők:
Radunske (36., 43.), Sin (48.), Li D. K (57.), illetve Bartalis (15., 41., 59.), Azari (18., 28.), Sofron (35.), Kovács (38.)

Japán-Szlovénia 2-1 (0-0, 0-1, 2-0)
Gólszerzők: Obara (45.), Akimoto (54.), illetve Pavlin (39.)

Ausztria-Ukrajna 3-2 (2-1, 0-1, 0-0, 1-0), hosszabbítás után
Gólszerzők: Heinrich (10., 13.), Lebler (62.), illetve Blagi (11.), Materuhin (33.)

Az állás: 1. Magyarország 3 pont (7-4), 2. Japán 3 (2-1), 3. Ausztria 2, 4. Ukrajna 1, 5. Szlovénia 0 (1-2), 6. Koreai Köztársaság 0 (4-7)

Az első két helyezett jövőre a csehországi elit vb-n, míg az utolsó 2015-ben a divízió I/B-ben szerepel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik