Sport

Élőben közvetítik az Everest-ugrást

klein dávid, mount everest (klein dávid,)
klein dávid, mount everest (klein dávid,)

A május 12-re tervezett wingsuit ugrás Magyarországon is élőben lesz látható.

A Discovery Networks International többnapos élő programsorozatot indít a Mount Everest alaptáborából, hogy előkészítse a Joby Ogwyn történelmi jelentőségű vállalkozását közvetítő kétórás gigaprodukciót.

Joby, dacolva az időjárási körülményekkel, wingsuit ruhában leveti magát a világ legmagasabb pontjáról, miközben a rászerelt kamerák lélegzetelállító felvételeket készítenek az eseményről. Maga az ugrás Ázsiától Afrikán át Dél-Amerikáig minden országban, így Magyarországon is látható lesz, az időjárástól függően várhatóan május 12-én hajnalban,Ugrás az Everestről – Élőben címmel.

Fotó: Discovery

„Az élő közvetítések nézői megtapasztalhatják, mit élnek át a Mount Everest alaptáborában a világ minden tájáról érkező férfiak és nők, akik az Everest legendáját építik. Nagyon örülünk, hogy ilyen páratlan élményt adhatunk nézőinknek” – mondta Luis Silberwasser (Discovery Networks International Executive Vice Presidentés Chief Content Officer).

A nézők a világ minden tájáról csatlakozhatnak az élő adáshoz: a közösségi médián keresztül feltett kérdéseket összegyűjtik a műsor készítői, melyekre az adások során Joby és a gyártócsapat tagjai válaszolnak. Az élő adás ezen kívül rendszeresen kitér a közösségi felületeken zajló párbeszédre is, és valós idejű adatokból válogatva kiderül, kik nézik az élő adást, mely országokból és hogyan buzdítják Jobyt kalandja során.

A Mount Everest alapbázisában kiépített kamerarendszer nap 24 órájában sugárzó adása bármely platformról követhető az EverestJumpLive.com oldalon. A párbeszédhez angolul a #EverestJumpLive hashtaggel lehet csatlakozni.

A műsorvezetők jövő héten kezdik meg az alapbázishoz vezető megerőltető túrát. Kyle sportkarrierje során hat évig játszott a Columbus Crew és Los Angeles Galaxy focicsapatokban. Az NBC és NBCSN csatornákon a Premier League és Major League Soccer közvetítéseinek állandó szakértője, illetve részt vett a londoni nyári olimpiai játékok közvetítésében is. Christ elsősorban az Újjáépítők című műsorból ismerhetik a magyar nézők, de közreműködött a Discovery több élő műsorában, például az Élőben: kötéltánc a Grand Canyon felett egyik házigazdájaként.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik