Sport

Befejezi az aktív vízilabdát Gergely István

gergely istván (gergely istván)
gergely istván (gergely istván)

Olimpiai bajnok kapusunk a szezon után csak a magyar válogatottban ellátott feladataira é sportdiplomáciai karrierjére koncentrál.

Csodálatos pályafutást zár le a bajnoki rájátszást követően Gergely István. A RacioNet-Honvéd kapusa Benedek Tibor segítője a magyar válogatottnál, a nemzeti együttes csapatvezetője, nem mellékesen a válogatott kapusedzője.


Gergely ezentúl csak a parton segíti a magyar vízilabdát
Fotó: MTI

Dr. Kiss Gergellyel, dr. Steinmetz Barnabással két éve játszanak együtt (Gergely egyébként 2002 óta szolgálja a csapatot) a RacioNet-Honvédban, a három olimpiai bajnok klasszis mindent megtett azért a medencében és azon kívül is, hogy a megszűnés szélére kerülő Honvéd életben maradjon, és megerősödjön. Ez sikerült, mára vonzó a szponzorok számára a kiváló eredményeket is elérő csapat (elődöntőt játszanak péntektől), amelynek nagykövetei a magyar vízilabda egyik legszebb korszakának főhősei.

A Honvéd reprezentálása mellett Gergely máig első számú kapusa is a Honvédnak, de már csak a szezon végéig.

A felvidéki születésű kapus 2002-ig a szlovák válogatottban védett, 2003-tól viszont a magyarban. Athénban és Pekingben olimpiai bajnok, 2003-ban Barcelonában világbajnok lett a csapattal, nyert két Világligát (2003-ban és 2004-ben) a nemzeti együttessel. A Honvéddal 2003 és 2006 között négyszer nyert magyar bajnokságot, 2004-ben Euroligát nyert a klubbal.

Két éve megpályázta az elnöki tisztséget a szövetségben, de Kemény Dénes lett a szervezet vezetője.

„Elégedett vagyok a pályafutásommal, meg mindennel, ami úgymond körbefogta. Nincs hiányérzetem, csodálatos volt megélni minden egyes pillanatát – viszont nem érzem, hogy folytatni kéne. Talán lenne bennem pár szezon még – jó, ez lehet, hogy nagyképű kijelentés –, de már nem látok perspektívát. Válogatott nem leszek, jobb se nagyon, mivel többet edzeni így, 38 évesen nincs nagyon kedvem. A kapuskodás viszont nem működik hobbiszinten: a vízilabda az a sport, amelyikben nem lehet visszavenni, hogy csupán egy picit edzek. Azt viszont nem várnám meg, hogy finoman mondogassák, figyelj, lehet, hogy most jobb lenne, ha kiülnél a kispadra… Akkor már késő abbahagyni, rossz a szájíz, ezt semmiképp sem szeretném megvárni” – nyilatkozta a waterpolo.hu oldalnak.

„Elindulok még inkább a sportvezetői pályán, de persze azt is csinálom, amit most. Azaz (Benedek) Tibi mellett a válogatott csapatvezetője és kapusedzője leszek továbbra is, plusz szeretném befejezni a doktorimat, azzal is rengeteget kell foglalkozni. A Honvédtól sem szakadok el, most alakul ki, milyen formában maradok a klub kötelékében. Ez a terv két évre szól, aztán meglátjuk. Rióig még több időt szeretnék fordítani a válogatottra, továbbá előkészíteni a sportdiplomáciai karrieremet” – beszélt a jövőről kétszeres olimpiai bajnokunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik