Sport

Itthon versenyez a legjobb magyar golfozó

rozsa-csilla(1)(960x640)(1).jpg (rózsa csilla)
rozsa-csilla(1)(960x640)(1).jpg (rózsa csilla)

Csütörtöktől vasárnapig Magyarországon rendezik meg az Európai Olimpiai Reménységek golfversenyét, amelynek ünnepélyes megnyitóját szerdán tartották meg a Parlamentben. Rózsa Csilla is képviseli a magyar színeket.

A viadalon hét ország 17 éven aluli legjobb játékosai mérik össze tudásukat, a házigazda magyar csapat mellett a cseh, a szerb, a szlovák, a szlovén, osztrák és orosz együttes versenyez majd 6-6 fős fiú és lány csapatokkal. A részt vevő válogatottak szerdán idegenvezető segítségével tekinthették meg a Parlamentet.

“A magyar kormány számára a sport kiemelten fontos. A golf felé van egy különleges tartozásunk, a szocializmus időszakában burzsoá sportágnak tartották, ezért tűzzel vassal üldözték – mondta a megnyitón Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, hozzátéve, hogy szerinte különleges kötelezettséget jelent, hogy jóvátegyék azokat az évtizedeket, amikor Magyarországon – a többi keleti európai országhoz hasonlóan – nem lehetett golfozni.

Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) sportigazgatója hangsúlyozta, Magyarországon az elmúlt huszonöt évben nagy lendületet kapott a sportág, ráadásul a kormány támogatásának köszönhetően plusz forrásokhoz is jutott, ez pedig bizakodásra adhat okot a tekintetben, hogy a 2016-os riói olimpián magyar sportoló is legyen a 120 induló között.


Rózsa Csilla is indul a versenyen
Fotó: hungolf.hu

A magyar színeket a junior válogatott keret tagjai képviselik. A lányoknál a legjobb magyar játékos, Rózsa Csilla mellett, Briglovics Boróka, Vadkerti Adél, Paál Julianna, Czernecki Laura, Tóth Maya szerepel, a fiúknál Csányi Olivér, Rózsa Dávid, Rózsa Dániel, Závaczki Bálint, Holló Zsombor és Greff Bálint indul. Rózsa Csilla a sikeres amerikai versenyek és edzőtáborozás után idén először lép pályára Magyarországon.

Böndicz Gergő szövetségi kapitány elmondta, elsősorban Rózsa Csillától számít kiemelkedő eredményre, a legveszélyesebb, egyben a legerősebb ellenfélnek pedig a cseheket tartja.

A versenyek csütörtöktől vasárnapig 7.30 órától kezdődnek a máriavölgyi Pannónia Golf Clubban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik