Sport

Elképesztő bravúr: feljutott az U18-as jégkorong-válogatott!

jégkorong (jégkorong, )
jégkorong (jégkorong, )

A magyar jégkorong-válogatott csütörtöki győzelmével bebiztosította feljutását a második vonalba a székesfehérvári U18-as divízió I/B világbajnokságon: Glen Williamson szövetségi edző csapata negyedik találkozóján a japánokat győzte le, így a szombati, ukránok elleni összecsapás eredményétől függetlenül megnyerte a tornát.

Magyar részről mesterhármast lőtt Galló Vilmos, Erdély Csanád, a csapatkapitány – aki egyébként a meccsjátékosa lett – két gólig jutott, míg Mazzag Dániel, akinek 2012-ben azért ismerte meg az ország a nevét, mert leállt a szíve, és onnan tért vissza az élsportba szintén lőtt egy gólt.

A fiatalok tavaly még a divízió II-ben szerepeltek, tehát egy osztállyal lejjebbről nyerték meg úgy a tornát, hogy még hátra van egy összecsapás.

A magyarok vasárnap 6-1-re győztek a szlovénok, hétfőn 6-2-re az osztrákok, szerdán pedig 11-0-ra a lengyelek ellen. Így már biztosan feljutnak a divízió I/A osztályba, míg a biztosan utolsó helyen végző Lengyelország kiesik a divízió II/A-ba.

Azzal, hogy a válogatott feljutott a magasabb osztályba, már a legjobb 16 között van a világon, ugyanis az A divízóban tíz, míg a divízó I/A-ban hat csapat van.

Eredmény – U18-as divízió I/B jégkorong-vb, 4. forduló:

Magyarország-Japán 8-4 (2-2, 3-0, 3-2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik