Sport

Öttusa vk: három magyar a döntőben

A négy magyar induló közül három bejutott a pénteki női döntőbe az öttusázók kínai világkupaversenyén.

A sorozat harmadik állomásán, a csengtui Pierre de Coubertin öttusaközpontban két csoportban 64-en kezdték meg a szerdai selejtezőt. Az A csoportból Alekszejev Tamara hetedikként lépett tovább, míg a 27. helyen zárt Slett Emese kiesett.

A B-ben a tavaly Európa-bajnok Földházi Zsófia harmadik, a 2011-ben vb-ezüstérmes Kovács Sarolta pedig ötödik lett úgy – amint azt Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány itthonról elmondta -, hogy a vívás és az úszás után még egyikük sem állt az első tíz között.


Fotó: MTI

Csütörtökön a férfiak selejtezőjét rendezik. A mezőnyben ott lesz  Kasza Róbert, Tibolya Péter és Demeter Bence. 

A vk-sorozat február-március fordulóján Acapulcóban kezdődött, de rendezési hiányosságok miatt – többek között azért, mert alkalmatlan lovakat biztosítottak a szervezők – félbeszakadt a verseny.

A második forduló április első hétvégéjén zajlott Kairóban, ahonnan azonban a bizonytalan belpolitikai helyzet miatt hiányzott a mezőny egy része, így a magyar válogatott is. A csengtui világkupa után április 30. és május 4. között rendezik a magyarországit Kecskeméten, a vk-döntőre pedig az egyesült államokbeli Sarasotában kerül sor június elején.

Ajánlott videó