Sport

Nadal és Federer is simán nyert

Rafael Nadal (rafael nadal, )
Rafael Nadal (rafael nadal, )

A spanyol és a svájci teniszező is készülhet a harmadik fordulóra Monte-Carlóban.

Az első helyen kiemelt Rafael Nadal is megkezdte szereplését a 2,89 millió euró (887 millió forint) összdíjazású monte-carlói salakpályás férfi tenisztornán, a második fordulóban a selejtezőből főtáblára jutó és az első fordulóban a francia Gilles Simont legyőző Tejmuraz Gabasvili volt az ellenfele. Az orosz játékos az első szettben még tudta tartani a lépést a spanyollal, 6-4-re veszítette el az első játszmát, azonban a másodikban az ellenállhatatlanul játszó Nadal esélyt sem adott ellenfelének, a felvonást 6-1-re megnyerve biztosította helyét a harmadik fordulóban. A következő ellenfele az Andreas Seppi lesz.


A kép csalóka, Rafael Nadal nem ijedt meg a kihívástól
Fotó: Europress Fotóügynökség

A svájciak korábbi világelsője, Roger Federer a cseh Radek Stepanekkel találkozott. A 35 esztendős Stepanek korábban kétszer is le tudta győzni Federert, ám erre legutóbb 2008-ban volt példa. Ezúttal sem jött össze a bravúr, a svájci mindössze három játékot veszítve, 52 perc alatt győzött és lépett tovább a következő körbe, ahol egy újabb cseh ellenfél, Lukas Rosol vár rá.

A nyolcadik helyen kiemelt Milos Raonic is bejutott a harmadik fordulóba, ott a 11. helyen rangsorolt spanyol, Tommy Robredo vár rá. Az olasz Fabio Fognini győzelmével kiharcolta, hogy összemérhesse az erejét a francia Jo-Wilfried Tsongával.

Eredmények – ATP-torna, Monte-Carlo, 2. forduló (a 16 közé jutásért)

Nadal (spanyol, 1.)-Gabasvili, orosz) 6-4, 6-1
Federer (svájci, 4.)-Stepanek (cseh) 6-1, 6-2
Raonic (kanadai, 8.)-Lu (tajvani) 6:7 (4-7), 6-2, 6-1
Fognini (olasz, 10.)-Bautista (spanyol) 7-6 (8-6), 6-4
Rosol (cseh)-Llodra (francia) 6-4, 6-4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik