Sport

Hoki-vb: nyolc hiányzó legnagyobb ellenfelünknél

A házigazda Korea, Ukrajna, Japán és az A csoportból frissen kiesett osztrákok és szlovénok. Egyik sem egyszerű ellenfél, de tán déli szomszédaink a legerősebbek. Szerencsére foghíjas a keretük.

Anze Kopitar (Los Angeles Kings-NHL-rájátszás), Ziga Jeglic, Robert Sabolic, Ales Kranjc és Rok Ticar (DEL, német bajnoki döntőt játszanak), Robert Kristan (szlovák bajnoki döntőt játszik), Sabahudin Kovacevic (orosz második liga, VHL,-döntő) és Klemen Pretnar (sérült).

Ők nyolcan jelen állás szerint mindenképp hiányoznak a szlovén jégkorong-válogatottból a vasárnap, Koreában kezdődő Divízió 1/A világbajnokságon.


A magyar válogatott tagjai elfoglalták és belakták már az öltözőjüket
Forrás: facebook.com

Ez magyar szempontból jó hír. Annak ellenére, hogy három napja nélkülük is simán eldádáztak minket a szlovénok a felkészülési meccsen (0-4) – bár helyszíni beszámolók szerint nem annyira ők voltak jók, mint inkább mi játszottunk formán kívül. Na jó, nézzük pozitívan: Rick Chernomaz kapitány nem akarta kijátszani a titkos taktikát, inkább visszafogta a fiúkat…

A magyar válogatott kedd óta már a helyszínen van és már belakták a dél-koreai főváros déli részén fekvő Ajangban található sportcsarnoköltözőjét és  jegét, ahol közel két órát tréningeztek.

A vb-nek otthont adó, Szöul észak-nyugati részében található gojangi arénában először majd szombaton lehet jégre menni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik