Sport

Benedek Tibor magát hibáztatta

A vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a horvátoktól kedden büntetőpárbajban elvesztett Világ-liga meccs után elmondta, roszz taktikát választott az elején. Magát okolta. Ilyenre csak a legnagyobb edzők képesek.

Horvátország 7-7-es rendes játékidőt követően, büntetőkkel legyőzte a magyar válogatottat Pécsett, a Világliga-selejtezők utolsó fordulójában. A mérkőzés lényegében tét nélküli volt, hiszen a magyar válogatott már továbbjutott csoportjából, míg a horvátok becsületből küzdöttek első győzelmükért, presztízsből meg azért, mert mégis csak a magyarok voltak az ellenfelek.


Az ötméteresek kel eldőlő meccsek végkimenetele esetleges, de erre is lehet, kell speciálisan készülni
Forrás: waterpolo.hu/Kovács Anikó

Benedek Tibor, a magyar válogatott kapitánya alapvetően elégedett volt a látottakkal, azt kapta, amit várt: a csapat jól küzdött. “Az a baj, hogy az elején kicsit túlbonyolítottam a támadást, ezt nem kellett volna. A nemzetközi mezőnyben kevésbé vevők a kétcenteres játékra, messze nem érkezik annyi ítélet, mint itthon – a klubok talán jobban is csinálják ezt, de összességében mégiscsak tény, hogy a fórjaink többségét az egycenteres játékkal sikerült kiharcolni” – vállalta magára a felelősséget Benedek a gyengébb kezdésért, a 4-3-ra elvesztett első félidőért.

“Az első két negyedben nem igazán ment a támadás. Aminek viszont én örülök, hogy rendre visszajöttünk, a kulcspillanatokban kellően erősek voltunk lelkileg, ezért lett döntetlen a mérkőzés. Hogy a végén ezúttal elveszítettük a büntetőpárbajt, arra azt mondhatom: szívesen odaadom ezt a meccset egy igazi tétnél kivívott sikerért” – összegzett a kapitány a waterpolo.hu-n.

A mérkőzés a nyári hazai rendezésű Európa-bajnoki kerettagság kivívása szempontjából mindenképp fontosvisszajelzéseket adhatott a kapitánynak, bár nyilván nem egyetlen mérkőzés alapján dönt majd. Viszont az tisztán látszik, hogy már a bő keretbe, a tizenhétbe kerülés is valódi rangot jelent, nyáron pedig igazi harc lesz az Eb-csapat tizenhárom helyéért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik