Sport

Büntetőkkel kaptak ki pólósaink a horvátoktól

Hosnyánszky Norbert (hosnyánszky norbert, )
Hosnyánszky Norbert (hosnyánszky norbert, )

Veresége ellenére is csoportgyőztes a magyar férfi-vízilabdaválogatott a Világligában.

Pécsett, a Világligában találkozott az aktuális világbajnok az olimpiai bajnokkal, azaz magyar-horvát összecsapást rendeztek. A találkozónak nem volt már tétje, ugyanakkor a presztízs miatt mégis kiélezett csatára volt kilátás.

Horvátország szerezte a találkozó első gólját és ugyan Hosnyánszky és Vámos találatával sikerült fordítanunk, az első negyed 2-3-mal ért véget. A második nyolc perc leginkább a védelmekről szólt, mind két csapat egyszer-egyszer tudott túljárni az ellenfél eszén, így a nagyszünetre is maradt a vendégek egygólos előnye.


Fotó: MTI

Hiába kezdődött egy gyors Hosnyánszky-találattal a második félidő, volt olyan pillanat is, amikor kettővel vezetett Horvátország. Innen is volt visszaút Benedek Tibor csapatának, Bátori révén újra összejött az egyenlítés bő három perccel a vége előtt (6-6) és Ivan Krapic góljára is érkezett válasz Tóth Mártonnak köszönhetően. 7-7-ről indult tehát az utolsó perc, de az állás már nem változott, a büntetődobásokra maradt a döntés.

Magyar oldalról Angyal, Hosnyánszky dobta be a sajátját, míg a vendégeknél Muslim, Bukic és Jokovic is, Horvátország nyerte meg a mérkőzést.

Eredmény – Világliga, B csoport

Magyarország-Horvátország 9-10 (2-3, 1-1, 2-2, 2-1 – 2-3) – büntetőkkel
a magyar góldobók:
Vámos 3, Hosnyánszky 2, Bátori, Tóth M. 1-1, illetve a büntetődobók közül Angyal és Hosnyánszky volt eredményes

A csoportselejtező végeredménye: 1. Magyarország 9 pont, 2. Görögország 5, 3. Horvátország 4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik