Sport

Gólpasszt adott a szívinfarktust túlélő fiatal hokis

Szlovénia után Ausztria is hatot kapott a magyar jégkorong-válogatottól az U18-as divízió I/B világbajnokságon.

A magyar U18-as jégkorong-válogatott nagyszerűen kezdte a hazai rendezésű világbajnokságot, ugyanis 6-1-re legyőzte Szlovéniát vasárnap. Hétfőn Ausztria volt az ellenfél Székesfehérváron, a találkozó eleje azonban nem éppen úgy indult, ahogy azt a mieink elképzelték, az osztrákok tíz perc alatt elhúztak 2-0-ra.

Még az első harmadban sikerült szépíteni, Galló Vilmos ütötte az első magyar gólt, a második húsz percben pedig újabb két találatot szerezve már a mieink várhatták előnyből a záró felvonást. Galló a harmadik elején is betalált, majd még további két gólt jegyezve alakult ki a 6-2-es végeredmény, ismét magabiztosan győzött a csapat.

Az utolsó hazai találathoz az a Mazzag Dániel asszisztált, akinek 2012-ben leállt a szíve egy Miskolcon lejátszott mérkőzés után, a mentőknek újra kellett éleszteniük a fiatal hokist. Mazzag azóta számos vizsgálaton részt vett, egy 3 hónapos próbajáték után pedig a jégre is visszatérhetett.

Eredmény – U18-as divízió I/B világbajnokság

Magyarország – Ausztria 6-2 (1-2, 2-0, 3-0)

Ajánlott videó

Egy friss hazai felmérés szerint az embereknek csupán a 12 százaléka készít végrendeletet. Arról nincs adat, hogy a népesség hány százalékának vannak érdemi ismeretei az öröklés szabályairól. Sándor Zsuzsa most felhívja a figyelmet néhány gyakori tévedésre.