Sport

Makra Noémi mindent vitt

Makra Noémi (makra noémi, )
Makra Noémi (makra noémi, )

Makra Noémi mind a négy szert megnyerve diadalmaskodott vasárnap a nők országos szerenkénti bajnokságán a Körcsarnokban.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a békéscsabai tornász – aki a múlt hétvégi Matolay Emlékversenyen az egyéni összetett mellett a négy szer közül hármat megnyert – talajon két hibátlan ugrást mutatott be, és 14,284 ponttal győzött.

Korábbi sérülése miatt itt Böczögő Dorina és Csillag Tünde sem szerepelt, így a dunaújvárosi Horváth Enikő lett a második.

Felemás korláton is jó formát mutatott a világkupa-győztes, azon 14,467-tel nyert. Második lett Csillag Tünde, harmadik pedig Romhányi Eszter.

Gerendán már az olimpikon Böczögő is a szerhez lépett, de nem volt teljes gyakorlata korábbi sérülése miatt, a második helyen végzett, míg Romhányi a harmadikon. Makra ezen a szeren az elején kisebbet hibázott, de ez sem akadályozta meg az újabb győzelemben, pontszáma 14,434 lett. Most a talajra is sikerült koncentrálnia, szép gyakorlatot adott elő, a 13,500 pedig a teljes sikert, vagyis a negyedik aranyat hozta. A további sorrend Csillag és Böczögő lett.

Fotó: MTI

“Nagyon örülök, hogy mind a négy szert megnyertem” – értékelt Makra. “Szeretek ugráson kezdeni, mert ilyenkor jól bemelegszem a többi szerre. A felemás korláttal nagyon elégedett vagyok, az új elemet is megcsináltam, a gerendánál még mindig izgultam egy kicsit, az elején a hármas kötésem nem volt meg. A talaj végre megint jól ment, a sorok is megvoltak”.

Draskóczi Imre szövetségi kapitány kiemelte Makra teljesítményét, akitől az Európa-bajnokságon is a legjobb eredményeket várják. Unyatinszki Mihály, Makra edzője hozzátette, még közel sem voltak tökéletesek a gyakorlatok, de ezen a versenyen is egy újabb lépést tettek előre.

Eredmények – Torna ob:

ugrás:
1. Makra Noémi (TC Békéscsaba) 14,284 pont
2. Horváth Enikő (Dunaferr SE) 11,650

felemás korlát: 
1. Makra 14,467
2. Csillag Tünde (Delfin SI SE) 11,834 
3. Romhányi Eszter (KSI SE) 10,834

gerenda: 
1. Makra 14,434
2. Böczögő Dorina (TC Békéscsaba) 13,734 
3. Romhányi 12,467

talaj:
1. Makra 13,500
2. Csillag 12,367 
3. Böczögő 11,400

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik