Sport

Minden idők egyik legszebb gólját lőtték Oroszországban

Lev Praha (lev praha)
Lev Praha (lev praha)

Geoff Platt szenzációs mozdulatsor végén vette be a Lev Praha kapuját. Csapata így is kikapott.

Olyan történt Oroszországban, amelyre korábban még nem volt példa: egy nem orosz csapat is bejutott a világ második legerősebb jégkorong-bajnokságának (KHL) döntőjébe. A 2008 óta tartó sorozatban ez a cseh Lev Prahának sikerült első ízben.

A csehek azt a Lokomotiv Jaroszlavlt győzték le, amely a nyolcadik, azaz utolsó helyen jutott be a rájátszásba, ehhez képest mégis kiejtette a kétszeres címvédő Dinamo Moszkvát, illetve a jó erőkből álló SZKA Szentpétervárt is.

Nem sokon múlt, hogy a Jaroszlavl ne söpréssel pottyanjon ki a konferencia-döntőből, csak a negyedik mérkőzésen sikerült megszereznie a „Lokinak” az győzelmet a párharcban. Csütörtökön, Csehországban ismét a Lev nyert, 3-2-re méghozzá, ezzel pedig ki is harcolta a részvétel jogát a nagydöntőben.

Ugyanakkor az egész KHL-szezon, sőt, talán minden idők egyik legszebb gólja az oroszokhoz köthető. Ezt a találatot Geoff Platt jegyezte a második harmadban – korábban már betalált egyszer –, a kanadai támadó kettőt dekázott a koronggal, mielőtt a pakkot a levegőből a hálóba ütötte volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik