Sport

Furcsa végjáték után lett román bajnok a Brassó

A Brassó nyerte a román jégkorongbajnokságot, miután a döntősorozat csütörtöki utolsó, hetedik mérkőzésén legyőzte a HSC Csíkszereda csapatát.

A brassói csapat drámai hajrával fordította meg a mérkőzést, amelyen négy perccel a vége előtt még a csíkiak vezetettek 3-1-re. A győztes találatot három másodperccel a vége előtt ütötte a brassóiak amerikai hátvédje. A csíkszeredai gárda levonult a jégről és a mérkőzés utolsó három másodpercére, valamint az eredményhirdetésre sem tért már vissza. 

A többnyire székelyföldi játékosokkal felálló Brassó először szerezte meg a román bajnoki címet a HSC nyolc idényen át tartó győzelmi sorozata után. 

A román bajnokságban a Gyergyószentmiklós lett a bronzérmes, miután a helyosztón jobbnak bizonyult a Steaua Bucuresti együttesénél.

A Brassó a Mol Ligában a Dunaújvárost kiejtve finalista volt, a döntőben azonban kikapott az Érsekújvártól (Nové Zámky). A Csíkszereda a közös magyar-román-szlovák pontvadászat alapszakaszában ötödik lett, így nem került elődöntőbe.

Román bajnoki döntő, 7. (utolsó) mérkőzés

Corona Brasov-HSC Csíkszereda 4-3 (1-1, 0-1, 3-1)
A párharcot 4-3-ra nyerte a Brassó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik