Asafa Powell (asafa powell, )
Sport

Asafa Powell nem nyugszik

A jamaicai sprinter szerint az ellene hozott döntés sportszerűtlen és igazságtalan.

Nem fogadja el másfél éves eltiltását és a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordul Asafa Powell, a 100 méteres síkfutás korábbi világcsúcstartója, aki tavaly júniusban, a jamaicai országos bajnokságon akadt fenn a doppingellenőrzésen. A Jamaicai Doppingellenes Ügynökség fegyelmi testülete csütörtökön határozott az eltiltásról, jelezve, hogy azt a vétségtől számítják, így Powell idén december 20-ig nem versenyezhet.

A sprinter szerint a döntés “nemcsak sportszerűtlen, de nyilvánvalóan igazságtalan is”, s ezért a CAS-nál keresi igazát.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A 2008-ban a 4×100 méteres váltóval olimpiai bajnok 31 éves sprinter tavaly júniusi mintájában oxilofront, a stimulánsok közé tartozó tiltott szert találtak az ellenőrök. A laborvizsgálatok szerint ezt az egyik táplálék-kiegészítő tartalmazta. Powell korábban azt mondta, azért nem tájékoztatta az illetékeseket az általa használt táplálék-kiegészítőkről, mert azok újak voltak a piacon, és nem emlékezett a nevükre.

Powell a kingstoni ob-n meglepetésre csupán negyedik lett a klasszikus sprintszámban, így egyéniben nem is jutott ki az augusztusi, moszkvai világbajnokságra, melyen aztán doppingügye miatt váltóban sem indulhatott.

Ajánlott videó