Sport

A világ egyik legnehezebb versenyén járt a magyar quados

Somfai-Matyas(960x640).jpg (somfai mátyás, )
Somfai-Matyas(960x640).jpg (somfai mátyás, )

Somfai Mátyás a hatodik lett Abu-Dhabiban.

Az utolsó szakaszt is teljesítette Somfai Mátyás az Abu Dhabi Desert Challengen, az UNIQA Sandlander Team quadosa végül a hatodik helyen zárta a világ harmadik legnehezebb sivatagi maratoni versenyét.

„Nagyon örülök, hogy sikerült beérni, ez volt a legfontosabb cél az egész versenyen” – mondta mosolyogva a versenyző a célnak is otthont adó Yas Marina Circuitnál. „Voltak nehéz pillanatok, de összességében tetszett a megmérettetés és rengeteget tanultam a tapasztalt versenytársaktól, akik közül sokan a Dakaron is eredményesek voltak. A sérülésem sajnálatos volt, az utolsó két napban nem akartam terhelni a vállamat, kár lett volna súlyosbítani a bajt. A cél az volt, hogy bejuttassam a motort, ez sikerült” – összegzett a quados.


Somfai Mátyás a célban
Fotó: UNIQA Sandlander Team

Az utolsó versenynap a többinél rövidebb, 244 kilométeres volt.

„Már kevesebb volt a dűne, inkább a rázós szakaszok voltak többségben, amiben időről időre vájatok jelentek meg. A hőmérő viszont újra 37,5 fokot mutatott. Szerencsére az üzemanyaggal végig jól kalkuláltam és a tájékozódás is mintaszerűen ment” – jegyezte meg.

Somfai Mátyás a FIM világkupa futamot a quadosok között a hatodik helyen zárta, a népes motoros mezőnnyel közös értékelésben pedig a 37. helyen végzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik