Sport

A magyar kézilabda ünnepe lesz az MK négyes döntője

Április 12-én és 13-án – akárcsak tavaly – ismét Pécs rendezi a férfi kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjét.

Kemény csatákra, színvonalas mérkőzésekre számítok a hétvégén – hangsúlyozta megnyitójában Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. A bajnoki felsőházba jutott együttesek küzdelemsorozatának végeredménye nem hiszem, hogy borítékolható, ami még izgalmasabbá teszi a szombati napot. A négyes döntő résztvevői európai kupamérkőzések előtt és után járnak, ma bajnoki elődöntőbe jutásért lép pályára az egyik csapat, így elmondhatjuk: a válogatott hetet követően megkezdődik a 2013/2014-es szezon legizgalmasabb fejezete.

Juan Carlos Pastor, a Pick Szeged vezetőedzője a következőket nyilatkozta az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón: Nagyon szeretek kupameccseket játszani, hiszen ez más játékot kíván, mint a bajnokság. Most első feladatként a Tatabánya elleni elődöntőre koncentrálunk, arra készülünk gőzerővel. Magas szinten kell játszanunk, nem vehetjük félvállról ezt a találkozót. Éppen ezért extra teljesítményt kértem a játékosoktól, hogy a hosszú szezon végén még minden erőtartalékot mozgósítva jussunk be a döntőbe. Ott pedig a pillanatnyi forma döntsön a jobbik javára!

Vadkerti Attila, a Pick Szeged csapatkapitánya pedig a következőket mondta: Tagja voltam a 2008-ban Magyar Kupa-győztes szegedi csapatnak, és bizony az élmény felejthetetlen! Tavaly ezüstérmesek lettünk. Most már az elődöntő is kőkemény csatát ígér, nem lesz könnyű feladat a Tatabánya legyőzése. És ami a kupameccsek jellemzője: nem sokáig lubickolhatunk a sikerben, hiszen másnap már egy újabb feladat vár ránk. A döntőben a pillanatnyi forma dönt a végső győzelemről. A feleknek 50-50% esélye van a kupa begyűjtésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik