Sport

NHL: már csak hat hely kiadó

Keddi győzelmével a Philadelphia Flyers és a Minnesota Wild is bejutott az április 13-án kezdődő NHL play offba. Keleten négy, nyugaton két rájátszást érő betöltetlen hely van.

A Philadelphia 5-2-re verte a Florida Pantherst, míg a Minnesota szétlövésben bizonyult jobbnak az előző idényben finalista, keleti első Boston Bruinsnál.

A keleti főcsoportban biztos playoff-résztvevő már a Flyers mellett a Boston, a Montreal Canadiens, a Tampa Bay Lightning, a Pittsburgh Penguins és a New York Rangers, a fennmaradó két helyért csatázik a Detroit Red Wings, a Columbus Blues Jackets, a Washington Capitals és a New Jersey Devils.

Nyugaton a Minnesota most csatlakozott a St. Louis Blues, a Colorado Avalanche, a címvédő Chicago Blackhawks, az Anaheim Ducks, a San Jose Sharks és a Los Angeles Kings együtteséhez. A maradék kiadó helyre a Dallas Stars és a Phoenix Coyotes pályázik.

A játéknap érdekességeihez tartozik, hogy a Washington orosz sztárja, Alekszandr Ovecskin lett az NHL történetének 11. játékosa, aki öt szezonban is elérte az 50 gólos határt. A Detroit Red Wings trénere, Mike Babcock megszerezte 414. győzelmét, így a klub fennállásának legsikeresebb edzője lett, megelőzte azt a Jack Adamset, akiről éppen az év edzője díjat nevezték el.

Babcock a világon az egyetlen hokiedző, akinek olimpiai és világbajnoki aranyérme, valamint Stanley Kupa-győzelme van. Miután eldőlt, hogy a Vancouver Canucks 2008 után először lemarad a rájátszásról, a klub menesztette az éppen 2008-ban kinevezett Mike Gillis elnök-igazgatót.

NHL, alapszakasz, eredmények:

Buffalo Sabres-Detroit Red Wings 2-4
New York Islanders-Ottawa Senators 1-4
New York Rangers-Carolina Hurricanes 4-1
Columbus Blue Jackets-Phoenix Coyotes 4-3, hosszabbítás után
Tampa Bay Lightning-Toronto Maple Leafs 3-0
Florida Panthers-Philadelphia Flyers 2-5
St. Louis Blues-Washington Capitals 1-4
Minnesota Wild-Boston Bruins 4-3, szétlövés után
Dallas Stars-Nashville Predators 3-2, szétlövés után
Edmonton Oilers-Colorado Avalanche 1-4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik