Sport

Intenzív osztályon kezelik az olimpiai bajnokot

Ian Thorpe, az ausztrálok legnagyobb úszócsillaga vírusfertőzést kapott vállműtétje után. Meglehet, az ötszörös olimpiai bajnok úszó nem tudja a jövőben használni bal karját.

Az ausztrálok úszócsillaga, Ian Thorpe azt követően került a sydney-i kórház intenzív osztályára, hogy a nemrég Svájcban (a 11-szeres világbajnok Svájcban él) műtött bal válla elfertőződött. A The Guardian szerint a fertőzés annyira súlyos, hogy a lap ötszörös olimpiai bajnokhoz közel álló informátorai attól tartanak, lebénulhat a karja..

Thorpenak régóta pszichés és alkohol problémái vannak. Februárban annyira zavartan viselkedett, hogy a sydney-i rendőrség kórházba szállította, ahonnan egyenesen elvonóra került. Akkor menedzsere, James Erskine úgy nyilatkozott, hogy Thorpe antidepresszánsokat és fájdalomcsillapítókat vett be, alkohol viszont nem volt a szervezetében.

Thorpe – túl tökéletes volt?

“Ha valaki meg akarja tervezni a tökéletes úszót, Ian Thorpe-ot vegye tervrajznak” – ez az szállóige is mutatja, mennyire ideálisak a 195 cm magas úszó testi adottságai a sportjához. Két olimpián 9 érmet szerzett egyéniben és csapatban, ebből 5 az arany.

De bármilyen jók is az adottságaid, ha nem motivál már a versenyzés – 2006-ban motivációs problémák miatt vonult vissza az úszó. Ki tudja, tán épp a remek test miatt nem tanult meg úgy igazán küzdeni? Hisz egy 51,5-es talpmérettel élő uszonyokkal rendelkezve úgy hagyott le bárkit, ahogy akart.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik