Sport

Így gyógyul Szivós Márton

A 32 éves vízilabdázó csapata pénteki, Vasas elleni bajnoki mérkőzése után kezdődő infarktus miatt került kórházba.

Szivóst péntek este azonnal meg is műtötték, mivel a meccsen mellkasi fájdalmat érzett, majd a találkozó után után is fennálló, szűnni nem akaró tünetei voltak.

Szombaton már nyilatkozott is a világbajnok pólósunk: “Most még két-három napig bent leszek, aztán hazamehetek, de másfél-két hétig még nem gondolhatok az edzésekre. Ott leszek az Európa-bajnokságon! Ez a cél lebeg előttem! Egy ilyen pici rög nem állhat az utamba, pláne, hogy már el is távolították.”

A Bors úgy tudja, a vízilabdázó panaszmentesen töltötte a vasárnapra virradó éjszakát, sőt, édesanyjától, sajtos, tejfölös palacsintát kért, hogy meggyorsítsa a felépülést.

Fotó: MTI

“Amint megláttam a gyermekemet, tudtam, hogy nincs komoly baja, és ez a helyzet azóta sem változott” – nyilatkozta Szivós Márton édesanyja. – “Dr. Merkely Béla professzor úr, a klinika igazgatója és az intézmény valamennyi dolgozója mindent elkövet Marci felépüléséért. Hogy mikor engedik ki, nem tudom, de anyaként igencsak megkönnyebbültem. Ismétlem, nincs és nem is lesz gond a fiammal.”

Szivóst csapattársa, Tóth Márton vitte be az Uzsoki Utcai Kórházba, ahonnan a mentők a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikára szállították a 32 éves játékost.

“Amikor a Városmajorban várakoztunk szombatra virradóra, megköszöntem neki, hogy ilyen gyorsan az Uzsokiba vitte a fiamat. Jól döntött, ahogy az egész szegedi együttes is példás bajtársiassággal áll ki a fiam mellett. Az egész Szivós család angyalának tekinti Tóth Mártont. Alig várom azt a napot, amikor a fiamat kiengedik a klinikáról, akkortól az egész család részt vállal az ápolásából. Számomra amúgy a betegsége már a múlt, előre tekintek.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik