Sport

Szívműtéten esett át Szivós Márton

Szivós Márton (szivós márton, )
Szivós Márton (szivós márton, )

A magyar férfi-vízilabdaválogatott tagját megműtötték péntek este, amikor csapata bajnoki mérkőzése után kezdődő infarktus miatt kórházba került, állapota stabil.


Fotó: MTI

A péntek este Budapesten lejátszott Vasas-Szeged ob I.-es bajnoki mérkőzés negyedik negyedében Szivós Márton hirtelen mellkasi fájdalmat érzett. A mérkőzés után is fennálló, szűnni nem akaró tünetei miatt a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájára szállították, ahol az orvosok kezdődő infarktust diagnosztizáltak, majd azonnali sikeres szívkatéteres műtétet hajtottak végre a 32 éves vízilabdázón – közölte a Szegedi Vízilabda Egylet az MTI-vel szombatra virradó éjszaka.

A világbajnok sportoló stabil állapotban van, jelenleg az intenzív osztályon fekszik. Klubja mielőbbi gyógyulást kíván játékosának.

“Hajnalban meg tudtuk látogatni Ambrus Tamással és Varga Zsolttal. Elmondták, hogy egy vérrög keletkezett a szívében, és ez vezetett egy enyhébb lefolyású infarktushoz. Marci nem csak jól van, de az orvosok tájékoztatása szerint az sem kizárt, hogy folytathatja a sportolói pályafutását. A Vasas elleni meccsen lett rosszul, de nem annyira, hogy eszméletét veszítse. Kocsiba ült, de a fájdalma nem múlt, ekkor úgy érezte, hogy szólnia kell. Azt mondták az orvosok, hogy ha nem megy kórházba, akkor nagyobb baj is történhetett volna” – mondta Szivós gyerekkori barátja, a Ferencváros jelenlegi játékosa, Paján Viktor a fradi.hu-nak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik