Sport

Lám Bálint ötödik lett

Lám Bálint ötödik helyen végzett a kötöttfogásúak 130 kilogrammos súlycsoportjában a finnországi Vantaában zajló birkózó Európa-bajnokság szombati versenynapján.

A 2012-ben junior világbajnok Lám bolgár legyőzőjének döntőbe jutásával került a vigaszágra, ahol a román Tiberiu Barbazannal találkozott. A mérkőzés nem tartott sokáig, a fiatal magyar nehézsúlyú az első percben előbb ellenfele mögé került, majd megpörgette őt(4-0), a másodikban pedig ledöntötte Barbazant és 1:40 percnél tusgyőzelmet aratott.

A 21 éves birkózó a svédek olimpiai és világbajnoki bronzérmesével, Johan Magnus Eurennel találkozott az esti programban.

Fotó: MTI / EPA

A harmadik helyért rendezett mérkőzésen az olimpiai és vb-bronzérmes svéd végül simán, 8-1-re legyőzte Lámot.

Lám vigaszági találkozóját megelőzően a 2009-ben világbajnok, tavaly vb-bronzérmes Kiss Balázs negyeddöntős legyőzője az elődöntőben kikapott, csakúgy mint a Kozák Istvánt a nyolcaddöntőben felülmúló lengyel birkózó, így mindketten kiestek.

Vasárnap, a kontinensviadal zárónapján a 66 kilóban tavaly győztes Lőrincz Tamás (71 kg), illetve Szabó László (75 kg), Bácsi Péter (80 kg) és Lőrincz Viktor (85 kg) lép szőnyegre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik